Frekvence 1 se dotáhla na třetí Radiožurnál

středa, 06. května 2015, 10:33 Rádio MediaGuru

Poslechovost rádií Frekvence 1 a Radiožurnál se podle nových dat vyrovnala, vede stále Impuls.

Poslechovost rádií zůstává stabilní, ukazují nová data výzkumu poslechovosti Radio projekt za čtvrté čtvrtletí roku 2014 a první čtvrtletí roku 2015. Rádio Impuls je i přes snížení v denní i týdenní poslechovosti stále nejposlouchanější tuzemskou rádiovou celoplošnou stanicí s denní poslechovostí těsně nad milion posluchačů (1,008 mil.). Druhou nejposlouchanější nadále zůstává Evropa 2, která ve sledovaném období zůstala stabilní. O pozici třetího nejposlouchanějšího rádia se podle nových dat dělí Radiožurnál a Frekvence 1, jejichž denní poslechovost dosáhla srovnatelných 852 tisíc posluchačů. V mezikvartálním srovnání se Frekvenci 1 dařilo nejlépe z čtveřice nejposlouchanějších celoplošných stanic v denní i týdenní poslechovosti.

Poslechovost celoplošných stanic včera (tis. osob)

Rádia poslechvoost

Zdroj: Radio projekt, 4Q/2014-1Q/2015, SKMO, Median, Stem/Mark

Nejposlouchanějším regionálním rádiem je nadále Rádio Blaník. Také lídrovi regionálního trhu denní poslechovost mírně klesla. V meziročním srovnání se nejlépe z nejsilnějších rádií vedlo Country Rádiu, v mezikvartálním srovnání zůstal jeho výsledek neměnný.

Poslechovost TOP 10 regionálních stanic včera (tis. osob)

Regionali radia

Zdroj: Radio projekt, 4Q/2014-1Q/2015, SKMO, Median, Stem/Mark

Z pohledu síly jednotlivých mediálních zastupitelství si polepšily stanice Českého rozhlasu na 23,1 %. Jedničkou trhu jsou stanice zastupované společností Radiohouse (51,7 %),  konkurenční síti Radio United Broadcasting náleží 23% podíl.

Podíl rozhlasových sítí (%)

Podil siti

Zdroj: Radio projekt, 4Q/2014-1Q/2015, SKMO, Median, Stem/Mark

-mav-