Mafra spouští na Slovensku HNTelevizi

pátek, 22. května 2015, 12:25 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Ekonomický slovenský deník Hospodárske noviny zahájí vlastní televizní projekt.

Společnost Mafra Slovakia zahájí od úterý 26. května HNTelevizi. Uvede ji v rámci svého portálu HNonline.sk. Mafra Slovakia je na Slovensku vydavatelem deníku Hospodárske noviny a několika časopisů. Na tiskové konferenci v Bratislavě to v pátek oznámil výkonný ředitel společnosti Vladimír Mužík.

„Investici do výstavby a provozování nového televizního studia považujeme za klíčovou. Výroba vlastního videoobsahu je trendem, který chceme na Slovensku udávat,“ uvedl Mužík s tím, že firma se proto spojila s řadou profesionálů, kteří s výstavbou studia pomohli.

„HNtelevízia je produkt, který efektivně rozšiřuje a doplňuje portfolio titulů a produktů multimediálního domu Mafra, a to směrem, kterým se chceme na trhu strategicky významně podílet,“ uvedl předseda představenstva mediální skupiny Mafra Štěpán Košík. 

S výstavbou studia konkrétně pomáhal architekt Jaroslav Holota, který postavil například studio Televizních novin TV Nova. Programovou skladbu pomáhal připravit František Borovský, programový ředitel TV Barrandov a bývalý ředitel TV Joj a Jaromír Chalabala, bývalý šéf publicistiky TV Nova.

HNTelevize začne vysílání sérií Velký rozhovor s Igorem Rattajem (partner nefinanční části J&T) nebo opozičním poslancem Igorem Matovičem. Vedle rozhovorů přinese denní relace, zaměřené na byznys, zpravodajství, ale i lehčí témata.

Vedení Mafra Slovakia ve studiu HNTelevize.
Vedení Mafra Slovakia ve studiu HNTelevize.

Video: Výstavba a podoba studia HNTelevize

-mav-

Foto: Mafra Slovakia