Newsweek jde do Česka, přivede ho vydavatel Forbesu

úterý, 19. května 2015, 14:00 Tisk MediaGuru

Čeští čtenáři budou mít k dispozici lokalizovanou verzi magazínu Newswseek.

Prestižní zpravodajský magazín Newsweek přijde na český trh. Vydávat ho bude společnost MediaRey SE, která je zároveň vydavatelem české verze magazínu Forbes. Společnost IBT Media, která vlastní licenci na vydávání časopisu, zahájení v Česku v úterý oficiálně oznámila. Poprvé se magazín v českém vydání představí v listopadu 2015.

IBT Media uvedla, že se dohodla se společností Business Consulting & Media, které poskytla licenci pro vydávání zpravodajského týdeníku. Vydávat ho bude přes svou dceřinou společnost, kterou je právě MediaRey SE.

První lokalizované vydání bude distribuované letos v listopadu a přinese články jak ze zahraniční předlohy, tak texty připravené místním redakčním týmem. Šéfredaktorem české verze Newsweeku bude Jiří Nádoba, který dosud pracuje jako redaktor magazínu Forbes (na titulním snímku).

„Český mediální trh je hladový po kvalitním obsahu založeném na nezávislé žurnalistice. Nepochybujeme o tom, že Newsweek je pro tuto misi správnou volbou,“ uvedl spoluzakladatel Business Consulting & Media Erik Conrad.

CEO a zakladatel IBT Media Etienne Uzac uvedl, že Newsweek pokračuje ve své globální expanzi a firma je proto velmi ráda, že se spojuje se společností Business Consulting & Media.

Česká verze magazínu Newseek bude devátou mezinárodní edicí. Dosud kromě původní americké verze vychází v Japonsku, Jižní Koreji, Latinské Americe, Černé Hoře, Polsku, Srbsku, Velké Británii a na Středním Východě.

Business Consulting & Media tak pokračuje ve své expanzi. V regionu střední a východní Evropy úspěšně uvedla lokalizované verze byznysového magazínu Forbes. Konkrétně na Slovensku, v Česku, v Maďarsku a naposledy letos na jaře v Rakousku. Forbes v Česku vychází od roku 2011 a patří zde jen k několika málo tištěným titulům, kterým roste prodaný náklad, čtenost i objem inzerce. Rozšíření portfolia o mezinárodně silnou značku Newsweek je pro společnost Business Consulting & Media dalším milníkem.

Foto: Forbes Česko

-mav-