Prima natáčí nový detektivní seriál

pátek, 29. května 2015, 09:05 TV MediaGuru

Prima začala natáčet detektivní seriál s pracovním názvem VIP vraždy.

Televize Prima začíná natáčet nový detektivní seriál s pracovním názvem VIP vraždy. Hlavní roli spisovatelky krimi románů ztvární Soňa Norisová, hlavním mužským hrdinou bude mladý detektiv v podání Patrika Děrgela. Nasazení seriálu zatím televize neupřesnila.

Seriál VIP vraždy řeší zločiny z prostředí vlivných a bohatých prominentů, kteří si myslí, že je na ně spravedlnost krátká. „V seriálu jdeme jinou cestou než současné české krimi seriály.  Naše příběhy staví na napětí, jsou ryze detektivní a stylem vyprávění se snaží odkazovat ke klasice žánru, jako například k nepřekonatelným detektivkám Agathy Christie,“ popisuje jedna z autorek a kreativní producentka seriálu Kateřina Bártů.

„Nabídku zahrát si v detektivním seriálu VIP vraždy jsem přijala i proto, že tato postava je výrazně jiná oproti rolím, které jsem dosud hrála. Není to kriminalistka, i když se pohybuje kolem policejního vyšetřování, ale oblíbená spisovatelka krimi románů, která hledá inspiraci pro své další knihy. Je to chytrá žena, žádná namyšlená celebritka, má nadhled a smysl pro sarkastický humor. Seriál s nadsázkou propojuje svět zločinu a svět celebrit, nechybí v něm napětí a humor,“ říká představitelka hlavní role Soňa Norisová, jež je také tváří kriminálního seriálu Policie Modrava konkurenční televize Nova. Ve své nové roli se plete do vyšetřování případů mladému detektivovi v podání Patrika Děrgela. „Z jejich dohadování vzniká řada vtipných situací,“ doplňuje herec.

Hlavní představitelé připravovaného detektivního seriálu televize Prima - Soňa Norisová a Patrik Děrgel
Hlavní představitelé připravovaného detektivního seriálu televize Prima - Soňa Norisová a Patrik Děrgel

Na televizní obrazovky tak přijde další kriminální seriál. Česká televize na podzim plánuje nasadit seriál Labyrint, natáčí druhou řadu seriálu Případy 1. oddělení. Na detektivní žánr sází také televize Nova, která nyní vysílá Policii Modravu a připravuje nové řady Kriminálky Anděl a Expozitury. Vlastní seriál ze soudních síní pod názvem Soudkyně Barbara začala tento týden vysílat také televize Barrandov.

-kch-