Značka MOL vstupuje na český trh

středa, 06. května 2015, 07:34 Marketing MediaGuru

Maďarský MOL otevírá v Česku první čerpací stanice pod svou značkou.

Maďarský ropný holding MOL oficiálně vstupuje na český trh, otevírá první čerpací stanice pod vlastní značkou. Stanice v barvách MOL jsou nyní v provozu v Praze na Barrandově a Horních Počernicích, v Kutné Hoře a Mostu. Do konce letošního roku jich přibude dalších 80, kdy projdou postupným rebrandingem stanice Lukoil a Slovnaft.

Současná dvojka na tuzemském trhu s pohonnými hmotami tím zahajuje postupné zjednodušování portfolia. Značky Lukoil a Slovnaft na trhu končí, naopak zůstane Pap Oil. Převzetí sítě Agip zatím nebylo dokončeno, lze ale očekávat, že z trhu spíše zmizí.

Nová značka MOL má být podle Attily Dsupina, generálního ředitele celé skupiny v České republice, první volbou zákazníků v oblasti čerpacích stanic, které budou nabízet standardní i prémiová paliva. „Naším cílem je odklon od současného vnímání čerpací stanice pouze jako místa pro krátké zastavení na načerpání pohonných hmot,” přiblížil Lars Höglund, senior viceprezident společnosti pro maloobchod. Proto se ve své strategii značka zaměří na doplňkové služby u nepalivového sortimentu a kvalitní obsluhu. Nabídka a rozsah služeb bude záležet na lokalitě a velikosti stanice.

Na stanicích bude bezdrátové připojení k internetu zdarma. Součástí vybraných stanic budou i prodejny s nabídkou čerstvého zboží pro každodenní spotřebu jako například pečivo, mléko, máslo, sýry nebo salámy. Na začátku letních prázdnin bude představen také věrnostní program pro motoristy. V oblasti CSR hodlá značka podporovat sport, kulturu a ekologii.

Nově otevírané čerpací stanice budou doprovázeny speciálními akcemi, v jejichž rámci budou k dispozici například hostesky a promotéři, kteří zákazníkům poradí a pomohou s natankováním pohonných hmot. Značka bude podporována zejména v lokalitách dané stanice, později se počítá i s plošnou prezentací.

-kch-