Ogilvy, Y&R a Havas jsou na shortlistech v Cannes

pondělí, 22. června 2015, 11:56 Reklama MediaGuru

Na prvních shortlistech figuruje práce českých agentur celkem jedenáctkrát.

V prvních dnech světového festivalu Cannes Lions, který se koná od 21. do 27. června, je již jasné, že české agentury postupují do finále. Na zveřejněných shortlistech v kategoriích Creative Effectiveness, Mobile, Press, Direct, Media, Outdoor, PR a Promo & Activation figuruje práce českých agentur celkem jedenáctkrát.

Osm shortlistů získala se čtyřmi vizuály agentura Young & Rubicam v kategorii Press. Stejně jako v loňském roce jedná o kampaň pro Harley Davidson (PHD Bikes), která boduje v podkategoriích Craft – Art Direction a Product & Service – Corporate Image & Communication.

Defeat,  foto: Young & Rubicam
Defeat, foto: Young & Rubicam
Escape,  foto: Young & Rubicam
Escape, foto: Young & Rubicam
Retreat, foto:  Young & Rubicam
Retreat, foto: Young & Rubicam
Surrendre, foto:  Young & Rubicam
Surrender, foto: Young & Rubicam

Dva shortlisty si vysloužila v kategorii Mobile agentura Geometry Global / Ogilvy & Mather s kampaní LGBTAvatars. Do finále postoupila v podkategorii Mobile Messaging a Mobile Applications – Charities, Not for Profit and Public Information. Stejná kampaň je i na shortlistu v kategorii Media. Kampaň byla již letos oceněna šesti Louskáčky, na PIAFu či Českém direkt & promo.

Další shortlistovanou prací v kategorii Media je opět kampaň od  Geometry Global / Ogilvy & Mather. Do finále jde aplikace pro běhání (kampaň Běž si pro slevu) vytvořená pro Intersport.

V kategorii Outdoor se na shortlist dostala agentura Havas Worldwide Prague se svou kampaní Letenští pro Český helsinský výbor.

Letensti

Vítězné práce v kategoriích Direct, Press, Mobile a Promo & Activation budou oznámeny v pondělí 22. června ve večerních hodinách.

-kch-