Česko má další bronz z Cannes Lions

sobota, 27. června 2015, 21:57 Reklama MediaGuru

Spot pro výrobce krmiva pro domácí zvířata od Red Fuse Prague veze z Cannes bronz.

Další bronzové ocenění na reklamním festivalu v Cannes získala pro Českou republiku agentura Red Fuse Prague z Young & Rubicam, která se podílela na spotu pro výrobce krmiva pro domácí zvířata Hill's Pet Nutrition. Cenu získala v kategorii Film Craft (podkategorie Casting), která hodnotí produkční kvalitu spotů spíše než jeho kreativní ideu. Na spotu, který upozorňoval na otázku obezity domácích zvířat a speciálního výživového programu, se produkčně podílela pražská agentura Toaster Pictures.

Češi tak na letošním Cannes Lions získali celkem pět cen. Stříbrného a bronzového lva si odnesly agentury Geometry Global a Ogilvy & Mather ze skupiny Ogilvy za kampaň LGBTAvatars, dva bronzy putovaly do agentury Y&R za printovou kampaň pro Harley Davidson (PHD bikes).

Zajímavostí je také skutečnost, že zlatého lva si v kategorii Film Craft odváží reklama na whisky Buchanan's, jejíž děj se odehrával v Praze. Porota ocenila hudební složku spotu.

-mav-

Některé z úspěšných prací v Cannes budou představeny i na letošní konferenci Flema Media Conference, která se uskuteční 18. září 2015 v Praze.

FLEMA-podpis_02