ČT nasadí Pitavala nebo Nemocnici na kraji města

čtvrtek, 04. června 2015, 15:51 TV MediaGuru

Letní vysílání na České televizi bude opět ve znamení především domácí tvorby.

Letní vysílání prvního kanálu České televize se ponese ve znamení domácí původní tvorby. ČT chce mj. uctít 30. výročí od úmrtí scénáristy Jaroslava Dietla, proto do letního vysílání zařadí i jeho seriály. V pondělí a ve středu nabídne v hlavním vysílacím čase stejně jako v loňském létě detektivní seriál Malý pitaval z velkého města.

Dvakrát týdně, vždy v úterý a ve čtvrtek, se v hlavním vysílacím čase objeví další Dietlův seriál, Nemocnice na kraji města. V úterním a čtvrtečním vysílání na něj navážou seriály Byl jednou jeden dům (čs. seriál z poloviny 70. let režiséra Františka Filipa) a Dobrá voda (rovněž režisér František Filip).

Česká televize už dříve oznámila, že červencové vysílání bude výrazněji věnováno i jubilejnímu 50. Mezinárodnímu filmovému festivalu v Karlových Varech.

Obdobně jako v loňském létě se ve večerním vysílání ČT1 objeví i filmy Vinnetou (středa). V osvědčeném konceptu bude přes léto pokračovat také víkendový program (pátek večer pohádky a Všechnopárty), v sobotu večer zábava. Neděle má patřit českým filmům (Tankový prapor, Marečku, podejte mi pero, Fešák Hubert, Jára Cimrman, ležící, spící aj.).

Především na lokální tvorbu sází v letním vysílání i komerční TV Nova. Její vysílání v hlavním vysílacím čase obsadí převážně seriály (Chalupáři, Kriminálka Anděl) a filmy.

-mav-