Deníky LN a Sport prodaly v dubnu víc než loni

pondělí, 08. června 2015, 13:58 Tisk MediaGuru

LN mají stále lepší prodeje než loni, platí to i pro Sport. V březnu se dařilo i MFD, Aha! a Právu.

Průměrný souhrnný prodej českých deníků dosáhl v letošním dubnu 804 539 tisíc výtisků, což bylo o 0,5 % víc než v letošním březnu. Ve srovnání se stejným měsícem loňského roku je prodaný náklad nižší o necelých 7 %, což znamená, že pokles prodaného nákladu se zmírnil.

Lidové noviny a Sport byly v dubnu jedinými deníky, jejichž prodeje byly vyšší v meziměsíčním i v meziročním srovnání. Nejlépe si z tuzemských deníků vedou z pohledu procentuálního vývoje prodaného nákladu Lidové noviny. Platí to nejen pro souhrnný prodaný náklad, ale i pro pultový prodej, který LN v dubnu meziročně zvýšily o 11 %. Deník Sport dosáhl ve srovnání s březnem nárůstu prodeje o 7 %, meziročně byl mírně nad úrovní loňského dubna (+0,7 %).

V letošním dubnu se ve srovnání s předcházejícím měsícem dařilo také MF Dnes, menší vylepšení si připsaly i deníky Aha! a Právo. MF Dnes pomohl pultový prodej, který se v dubnu ve srovnání s březnem 2015 zvýšil o 6 %. Hospodářské noviny, kterým v březnu pomohlo uvedení magazínu Ego!, zaznamenaly v dubnu mírný nárůst pultového prodeje, ale snížení celkového prodaného nákladu o necelé procento. Regionálním deníkům Deník se podařilo meziměsíčně vylepšit pultový prodej (+1,7 %), celkový prodaný náklad zůstal na stejné úrovni jako v březnu 2015.

Průměrný prodaný náklad deníků (ks), duben 2015

PN_duben

Pultový prodej deníků (ks), duben 2015

PP_duben

Předplatné deníků (ks), duben 2015

P_duben

Zdroj: ABC ČR

-mav-