Mafra koupila AdInternet, online prodejce realit

středa, 17. června 2015, 11:47 Internet & Mobil MediaGuru

Mediální skupina Mafra rozšiřuje záběr na internetu v oblasti realit novou akvizicí.

Mediální skupina Mafra rozšířila své portfolio o českou společnost AdInternet, která se specializuje na  prodej nových domů a bytů přes internet. Mafra koupila 100% podíl společnosti, uvedla ve středu. Cenu se obě strany rozhodly nezveřejnit. Mafra tak rozšiřuje svůj on-line katalog nemovitostí Reality.idnes.cz, který je druhý největší na českém internetu.

„Věříme, že know-how a kontakty kolegů z AdInternet pomohou přinést ještě lepší výsledky,“ říká člen představenstva Mafra zodpovědný za digitální divizi Michal Hanák.

AdInternet pomáhá developerům prodávat nové domy a byty formou tzv. lead-generation. Oproti standardnímu modelu, kdy developer platí za marketing dopředu a bez garancí prodejních výsledků, AdInternet získává klienty pro developery na vlastní náklady a dostává za to od developerů odměnu až po úspěšných prodejích nemovitostí. Má smlouvy s více než 60 developery a propaguje téměř 130 projektů nového bydlení, a to jak na vlastních stránkách s agregovanými nabídkami, tak na speciálních stránkách developerských projektů.

Z pěti bývalých společníků zůstávají ve společnosti dva. Zakladatel Jakub Zamrazil bude zároveň jednatelem AdInternet ve vlastnictví Mafra, Petr Makovský zůstává obchodním ředitelem AdInternet. Dalšími jednateli za Mafra jsou Michal Hanák a produktový ředitel Patrik Mališ.

-mav-