Prima získala podíl ve videoportálu You.bo

pondělí, 15. června 2015, 07:44 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Televizní skupina chce posílit pozici na trhu online videa, získává podíl v českém You.bo.

Televizní skupina Prima vstupuje do společnosti, která provozuje portál na krátká videa You.bo. Provozovatelem serveru je společnost Trendy Media brněnského podnikatele Karla Tlusťáka (do konce dubna 2015 to byla společnost Business Factory). Prima to v pondělí oznámila v tiskové zprávě a také v rozhovoru pro MF Dnes, který deníku poskytl šéf televize Marek Singer. 

"Společnost FTV Prima Holding zakoupila podíl a stala se společníkem ve společnosti Trendy Media, která provozuje největší český videoportál s uživatelskými videi you.bo. Jedná se o největší akvizici skupiny Prima v posledních letech," uvedla v pondělí dopoledne tisková mluvčí Marie Fianová. Jak velký podíl Prima ve společnosti získala, nebylo upřesněno.

„Vycházíme z toho, že budoucnost konzumace videa nespočívá jen v televizních formátech 24 minut a delších, ale také v kratších videích,“ uvedl v rozhovoru pro pondělní vydání deníku MF Dnes generální ředitel TV Prima Marek Singer. Domnívá se, že televizní prostředí se mění natolik zásadně, že ten, kdo zůstane jen u obrany starého modelu, bude mít problém. „Tato akvizice přesně zapadá do změn na trhu. Na našem onlinu máme nějakých 2,5 mil. uživatelů měsíčně, takže se tímto spojením dostáváme k výsadnímu spojení na trhu videoreklamy,“ dodal.

Videoportál s krátkými uživatelskými videi you.bo funguje od roku 2013, denně jej podle Primy navštíví až 300 tisíc uživatelů a na facebooku má komunitu čítající více než

1,2 milionu fanoušků. Kromě webové verze je k dispozici i mobilní aplikace pro operační systém Android a iOS, která umožňuje videa nejen sledovat, ale i natáčet s využitím funkce pro sekvenční střih.

"V rámci you.bo budeme ve spolupráci s Primou aktivně vyhledávat nové talenty, budeme s nimi pracovat a pomáhat jim v jejich kariéře,“ uvedl Karel Tlusťák, jednatel společnosti Trendy Media. První vzájemnou spoluprací je zábavná show Hrajeme s Alim na Primě Cool, ve které se objevují tzv. youtubeři.

Prima už v současnosti vedle vlastních webů skupiny (včetně obsahových serverů) provozuje videotéku PrimaPlay.cz. Zároveň připravuje spuštění placené služby v oblasti video on demand. Akvizice serveru You.bo je tak další v řadě z aktivit na poli online videa.

-mav-

Aktualizováno v pondělí 15. června v 9:45 o vyjádření FTV Prima.