CME nepomáhá silný dolar, tržby Novy by jinak rostly

středa, 29. července 2015, 08:38 TV MediaGuru

Společnost CME, majitel skupiny Nova, oznámila výsledky za druhé čtvrtletí 2015.

Společnost CME, majitel televizních kanálů skupiny Nova, zaznamenal ve druhém letošním čtvrtletí celkových výnosů na českém trhu ve výši 52 mil. USD (tj. cca 1,29 mld. Kč podle kurzu USD ve 2. čtvrtletí 2015). Meziročně to představuje snížení o 12 %. Při konstantním kurzu by ale výnosy ve čtvrtletí rostly o 9 %. Podobný trend platí i pro období prvního pololetí 2015, kde je rovněž meziroční navýšení výnosů, počítaných při konstantním kurzu, na úrovni 9 %.

Výnosy skupiny CME v jednotlivých zemích, 2Q/2015

CME-vynosy celkem

Výnosy skupiny CME v jednotlivých zemích, 1. pololetí 2015

CME_vynosy v pololeti

Zdroj: CME

Provozní zisk před odpisy a amortizací (OIBDA) rostl v Česku viditelně – ve druhém čtvrtletí se meziročně zvýšil (reálně) o 45 % na 24 mil. USD (tj. cca 600 mil. Kč). Za období celého prvního pololetí rostl při konstantním kurzu o více než 80 % na 34 mil. USD (tj. cca 850 mil. Kč).

OIBDA CME v jednotlivých zemích, 2Q/2015

CME_OIBDApng

OIBDA CME v jednotlivých zemích, 1. pololetí 2015

CME_OIBDA_pol

„Výsledky tohoto čtvrtletí předčily naše očekávání  a odráží trvalé a rozsáhlé zlepšování naší činnosti. Především díky reálnému růstu výnosů na každém z těchto trhů," komentoval výsledky Michael Del Nin, jeden ze dvou generálních ředitelů CME. 

Christoph Mainusch, druhý ze dvou generálních ředitel CME, doplnil, že programy CME zaujaly první místa ve sledovanosti během jarní sezóny a celkový podíl CME na sledovanosti se zvýšil v pěti ze šesti zemí při současném snižování programových nákladů. „Kombinace růstu výnosů s nižšími náklady má za následek významné zlepšení naší OIBDA marže v prvním pololetí roku 2015 a očekáváme, že tento trend bude dále pokračovat po celý rok."

Podrobné výsledky si můžete prohlédnout zde: Q2 2015 Czech Press Release_final

-mav-