ČT24 spustí v novém svůj zpravodajský web

úterý, 07. července 2015, 12:50 Internet & Mobil, TV MediaGuru

Propojení internetu a televizního vysílání má být jednou z novinek webu ČT24.

Internetový portál zpravodajského kanálu ČT24 připravuje nový design. Testovací verze bude při spuštění přístupná paralelně se stávajícím webem. Nová podoba webu, který je responzivní, má klást důraz na propojení s televizním vysíláním a intuitivní užívání.

„Nová podoba webu ČT24 je výsledkem snahy vytvořit televizní internetové stránky, které by odpovídaly věku interaktivity a touhy po novém designu, snadno přenosném na mobilní telefony a tablety,“ uvedl ředitel zpravodajství Zdeněk Šámal.

Výkonný ředitel Nových médií ČT Pavel Kohout považuje propojení webu s televizním vysíláním za zásadní. „U jednotlivých článků je například vidět, co k tématu chystá televizní vysílání, které si pak mohou návštěvníci webu ihned spustit v záhlaví stránky. Aplikace zároveň čtenáře automaticky upozorňuje na všechny relevantní zprávy, jež se k tématu vážou,“ dodává. Novinkou je také rubrika Hlavní zprávy za 24 hodin, která se nachází na hlavní stránce a ukládá na jednom místě nejdůležitější zprávy či speciální funkce „Přečíst později“.Na novém webu by se měly objevovat i rozhovory s redaktory ČT v terénu.

Nová podoba webu ČT24, foto: ČT
Nová podoba webu ČT24, foto: ČT
Nová podoba webu ČT24, foto: ČT
Nová podoba webu ČT24, foto: ČT

-mav-