Podzim ČT1: Doktor Martin, Labyrint, Místo zločinu Plzeň

středa, 29. července 2015, 11:40 TV MediaGuru

Především seriály zaplní na podzim hlavní vysílací čas prvního kanálu České televize.

Seriály šestkrát týdně nabídne v podzimním vysílání Česká televize. Vedle původní tvorby se ČT letos na podzim pouští i do adaptací. Nové seriály doplní v podzimním vysílání i příběhy reprízované. "V oblasti dramatické tvorby nabídneme čtyři nové věci. Sázíme na silné autory a filmové zpracování seriálů," uvedl na úvod programový ředitel ČT Milan Fridrich.

Novými původními seriály budou detektivní Labyrint a Místo zločinu Plzeň, které podle očekávání vyplní pondělní večery. Česká televize tak pokračuje v konceptu, který započala už v uplynulých sezónách, kdy pondělí vyhrazuje detektivnímu žánru.

V šestidílném kriminálním seriálu Jana Hřebejka Místo zločinu Plzeň tým vyšetřovatelů v čele s Martinem Stránským, Janem Zadražilem a Lukášem Vaculíkem pátrá mimo jiné po sériovém vrahovi, zmizelých studentkách či vyšetřují vraždu zámožného podnikatele.

V seriálu Labyrint ztvární hlavní roli vyšetřovatele brutálních vražd majora Remeše Jiří Langmajer.

Na seriálový žánr naváže v pondělí další novinka, rodinný sitcom Rudyho má každý rád, který je v originále znám pod názvem Everybody loves Raymond. V hlavní roli se představí Saša Rašilov.

Další novinkou, která vychází ze zahraniční předlohy, je šestnáctidílný seriál Doktor Martin. Inspirován je scénářem britského seriálu Doc Martin, hlavní role připadla Miroslavu Donutilovi. ČT ho zařadí do pátečního vysílání. Děj seriálu vypráví příběh pražského chirurga Martina Elingera, který přijíždí do vesničky Potějov v Beskydech, aby se stal místním obvodním lékařem. Zde se musí vymanit ze stínu svého zesnulého předchůdce, ale také se vyrovnat s místními obyvateli, zvyky a životem na venkově.

Na nový seriál navážou osvědčené páteční pořady 13. komnata a Všechnopárty.

V úterý a ve čtvrtek budou pokračovat reprízy seriálu Nemocnice na kraji města. Na původní díly seriálu navážou v průběhu podzimu Nemocnice na kraji města po 20 letech a Nemocnice na kraji města: Nové osudy.

Ve středu nabídne ČT1 v hlavním vysílacím čase rovněž reprízu seriálu První republika. Půjde o první řadu seriálu, vysílanou poprvé v roce 2014, která je  i pro účely prodeje seriálu do jiných zemí připravena v jedenáctidílném provedení.

Sobotní večery budou patřit nadále zábavě s osvědčenými pořady Zázraky přírody, Hodina pravdy a Zpívá celá rodina. Po roce se do vysílání vrátí taneční show Stardance. Nedělní večery budou patřit seriálu Četnické humoresky.

Na první kanál ČT se přesune dokument Čtyři v tom, novými dokumentární pořady jsou Zlatá mládež o životě mladých Čechů a docusoap Sezóna za vodou o českých hokejistech v NHL. V třetí sezóně se představí Herbář, v druhé sezóně Tajemství rodu.

Promo video k podzimnímu vysílání ČT1

Programový plán ČT1, podzim 2015

Kliknutím zvětšíte
Kliknutím zvětšíte
Druhý kanál České televize odvysílá na podzim přehlídku nejzajímavějších tuzemských i zahraničních dokumentárních filmů současnosti. Reflexi aktuálních témat doplní nové díly cyklů Český žurnál a Pološero. Série autorských filmů Český žurnál se vrací k podstatným událostem minulého roku, působení Andreje Babiše ve vrcholné politice, situaci na Ukrajině, českému porodnictví, vojákům na zahraničních misích i k ubytovnám pro sociálně slabé. Fenomény trampingu a úspěchu českých horolezců mají zmapovat dokumentární série Zvláštní znamení touha a České himálajské dobrodružství.

Promo video k podzimnímu vysílání ČT2

Programový plán ČT2, podzim 2015

Kliknutím zvětšíte
Kliknutím zvětšíte

Programový plán ČT art, podzim 2015

Kliknutím zvětšíte
Kliknutím zvětšíte

Hlavní novinky podzimního vysílání České televize

Doktor Martin

Šestnáctidílný seriál z lékařského prostředí, v hlavní roli Miroslav Donutil.

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

Místo zločinu Plzeň

Šestidílný kriminální seriál režiséra Jana Hřebejka. V hlavních rolích Lukáš Vaculík, Bára Kodetová, Jitka Čvančarová, Jan Zadražil či Martin Stránský.

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

Labyrint

Sedmidílný detektivní seriál, v hlavní roli Jiří Langmajer.

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

Rudyho má každý rád

Adaptace rodinného sitcomu Everybody loves Raymond, v hlavní roli Saša Rašilov.

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

Stardance

Sedmá řada taneční show slibuje několik novinek.

Foto: Česká televize
Foto: Česká televize

Kompletní presskit si můžete prohlédnout zde: presskit_podzim_2015

-mav-