Seriál ČT Doktor Martin půjde do vysílání na podzim

neděle, 05. července 2015, 07:30 TV MediaGuru

Nový seriál z lékařského prostředí zařadí Česká televize do podzimního vysílání.

Připravovaný šestnáctidílný seriál Doktor Martin zařadí Česká televize do vysílání letos v září, řekla divákům v sobotu dopoledne v rámci představování projektů televize na festivalu v Karlových Varech. O natáčení nového seriálu, který je inspirován scénářem britského seriálu Doc Martin, poprvé informovala letos na jaře.

Seriál Doktor Martin představil v sobotu v Domě ČT v Karlových Varech Miroslav Donutil, který se objeví v hlavní roli. „Myslím si, že přestože Mirek Donutil má za sebou desítky, ne-li stovky rolí, tak Doktor Martin bude ta, v níž si jej bude celý národ pamatovat,“ uvedla Kateřina Ondřejková, v jejíž tvůrčí producentské skupině seriál vzniká.

Děj seriálu vypráví příběh uznávaného pražského chirurga Martina Elingera, který přijíždí do malé vesničky Potějov v Beskydech, aby se stal místním obvodním lékařem. Zde se musí vymanit ze stínu svého zesnulého předchůdce, doktora Šimka, ale také se vyrovnat s místními obyvateli, zvyky a životem na venkově. Každá z šestnácti připravovaných epizod má svoji vlastní lékařskou zápletku, ale postupně seriál rozehrává příběhy a vztahy nejen mezi novým doktorem a jeho pacienty.

Režie seriálu se ujal Petr Zahrádka, který s Českou televizí spolupracoval například na televizním cyklu Nevinné lži. Seriál se natáčí v koprodukci se slovenskou RTVS a vyrábí jej společnosti Bionaut a PubRes.

Kromě Miroslava Donutila diváci na obrazovkách uvidí Jitku Čvančarovou, Janu Štěpánkovou, Milana Kňažka, Emílii Vašáryovou či Gábinu Marcinkovou.

Jitka Čvančarová v seriálu Doktor Martin, foto: Česká televize
Jitka Čvančarová v seriálu Doktor Martin, foto: Česká televize

-mav-