YouTube: Počet zadavatelů se za rok zvýšil o 40 %

pátek, 24. července 2015, 13:13 Internet & Mobil MediaGuru

Největší světové značky za rok zvýšily investice do komunikace na YouTube o 60 %.

Počet zadavatelů využívajících YouTube se za poslední rok zvýšil o 40 %, vyplývá z nové zprávy od společnosti marketingové platformy YouTube Pixability. Ta zkoumala, jakým způsobem využívá sto největších světových značek komunikaci na YouTube.

Ze zprávy mj. vyplývá, že největší světové značky vkládají na YouTube videa každých 19 minut, přičemž počet zhlédnutí se měl za rok téměř zdvojnásobit. Celkový počet zhlédnutých videí má dosahovat 40 miliard, umístěna jsou na 2,4 tis. kanálech. Počet předplatitelů kanálů YouTube, provozovaných jednotlivými brandy, se za rok zvýšil o téměř 50 % na 73 mil. předplatitelů.

Studie dále zjistila, že čím dál více zadavatelů vytváří specifický obsah pro daný YouTube kanál. Jen 10 % videí, vložených největšími značkami v uplynulém roce, bylo delších než 10 minut. Podle zprávy dosáhla tato delší a původní videa lepších výsledků než videa, která se pro účely YouTube pouze upravila.

Zpráva zároveň konstatuje, že zadavatelé jsou připraveni do komunikace na YouTube investovat. Výše objemu investic se v případě TOP 100 zvýšila za rok o 60 %.

Infografika: Zadavatelé na YouTube

Top-100-Brands-Infographic717-781x1024

Zdroj: Pixability

-mav-