BigBoard koupila majoritní podíl ve firmě Qeep

úterý, 11. srpna 2015, 07:30 Outdoor MediaGuru

Jednička na trhu venkovní reklamy získává přístup k velkoplošným nosičům v Praze.

Největší provozovatel venkovních reklamních ploch v České republice, společnost BigBoard Praha, koupila většinový podíl ve společnosti Qeep. Té patří několik velkoformátových venkovních ploch na území hlavního města Prahy.

Na základě dohody získala BigBoard Praha 60% podíl ve společnosti Qeep od majitelů Daniela Selichara a Pavla Rejchrta. Oba ale nadále zůstávají akcionáři firmy, každému z nich patří 20 %. Společnost Qeep má tak nově tři akcionáře: BigBoard Praha (60 %), Daniel Selichar (20 %) a Pavel Rejchrt (20 %).

Předseda představenstva BigBoard Praha Richard Fuxa byl už zapsán jako člen představenstva firmy Qeep. Spolu s ním je v představenstvu i Selichar.

BigBoard Praha získává vstupem do společnosti přístup k velkoplošným outdoorovým médiím na zajímavých místech v hlavním městě. Qeep je např. provozovatelem velkoplošné reklamy v pražském centru nebo v jeho blízkosti (Mánes, Jungmannovo náměstí, Palác u Hybernů, Štefánikův most či Kongresové centrum Praha). Předloni vytvořila obrat ve výši 45 mil. Kč.

Zároveň jde o další nákupní aktivitu BigBoardu v posledních letech. Významné nákupy učinila zejména v letech 2012-2013, kdy získala rozhodující hráče na českém trhu venkovní reklamy – firmy Czech Outdoor (dříve News Outdoor) a outdoor akzent. V roce 2013 se sloučila se společností DKNV media. BigBoard celkově provozuje přes 12 tisíc ploch.

-mav-