Facebook rozšířil reklamní formáty do dalších aplikací

pátek, 14. srpna 2015, 11:02 Internet & Mobil MediaGuru

Facebook rozšiřuje videoreklamy s funkcí autoplay do mobilních aplikací třetích stran.

Uživatelé chytrých mobilních telefonů se musí připravit na více automaticky přehrávaných videí v jejich smartphonech. Facebook totiž oznámil rozšíření jeho videoreklam s funkcí autoplay do mobilních aplikací třetích stran, které svůj reklamní prostor prodávají prostřednictvím sítě Audience Network.

Inzerenti si nemůžou vybírat konkrétní umístění, kde se jejich spot zobrazí. O výběr reklamního prostoru se postará sám Facebook, který na základě inzerentem zadaného cílení vybere z nasazených reklam ty, které se v cizích aplikacích zobrazí.

Automaticky přehrávaná videa nicméně nejsou jediným reklamním formátem, který bude nově v Audience Network dostupný. Facebook do aplikací třetích stran stejně tak rozšiřuje i tzv. carouselové reklamy, click-to-play videoreklamy a taktéž svoje remarketingové dynamické produktové reklamy cílené na uživatele, kteří již v minulosti navštívili web prodejce.

Nad rámec toho, jaké možnosti opětovného oslovení uživatelů mimo samotný Facebook mají značky nyní, budou moct nově cílit svoje reklamy i podle aktuálního nákupního chování. Prodejce tak může zákazníkovi nabídnout související zboží nebo ho motivovat k dalšímu nákupu. Dosud bylo cílení možné jen na základě prohlédnutých produktů nebo jejich vložení do nákupního košíku.

Síť Facebook Audience Network byla spuštěna v květnu 2014 jako možnost pro vývojáře, jak do svých mobilních aplikací dostat facebookové reklamní formáty.

-kmc-