Nova mění vizuální styl publicistických pořadů

úterý, 25. srpna 2015, 14:02 TV MediaGuru

Po zpravodajství dostávají novou tvář také publicistické pořady TV Nova.

Skupina Nova představuje své publicistické pořady v podzimní sezoně v novém vizuálním stylu. Přinese nová loga, znělky a studia u pořadů Víkend, Koření i lifestylové show Prásk!. Proměnou prošla také podoba znělky Volejte Novu, publicistické Střepiny se rozšíří o nové rubriky. Nova tím završuje modernizaci zpravodajských a publicistických pořadů.

„V multifunkčním studiu, odkud vysíláme v originálních setech všechny tři pořady plánujeme využít i speciální prvky virtuální grafiky. Architektonické řešení nových studií vzniklo ve spolupráci se slovenským studiem Ungroup.sk architekta Jaroslava Holoty. Za velmi zdařilou považuji i grafickou podobu všech tří pořadů od studia Oficina, která uplatňuje kombinaci různých metod výtvarné práce od klasické animace až po rozmanité možnosti 3D zpracování,“ uvedl Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova.

Magazín Televizních novin Víkend se z nového studia poprvé představí v úterý 25. srpna, navíc poprvé v historii změní i svoji úvodní znělku.

Znělka vznikla kombinací klasické metody loutkové animace s 3D digitální postprodukcí.

Studio pořadu Víkend, foto: TV Nova
Studio pořadu Víkend, foto: TV Nova
Studio pořadu Víkend, foto: TV Nova
Studio pořadu Víkend, foto: TV Nova

Ve čtvrtek 27. srpna se po Ordinaci v růžové zahradě 2 vrací po letní pauze na obrazovky společenský magazín Prásk!. Kromě nového studia, znělky i loga přinese také nové rubriky – jednou z nich bude i tzv. „Pan P“, který má nabídnout zákulisí společenských akcí a odtajní i soukromí slavných.

Studio pořadu Prásk, foto: TV Nova
Studio pořadu Prásk, foto: TV Nova
Logo pořadu Prásk, zdroj: TV Nova
Logo pořadu Prásk, zdroj: TV Nova

Nové rubriky bude mít i publicistický pořad Střepiny. Rubrika s názvem „Zažili jsme“ doplní historické milníky o nový pohled ze současnosti. Další připravovanou rubrikou s názvem „Šílený stát“ chce redakce společně s diváky informovat o různých anomáliích v České republice.

Sobotní rána budou od 5. září patřit zahraničním zajímavostem a pořadu Koření. Společně s novým studiem a grafikou se divákům představí i nové moderátorky pořadu – Ema Klementová a Martina Nášelová, které doposud zastávaly pozice zahraničních reportérek. Martinu Nášelovou mohou diváci vídat také v Ranních Televizních novinách ve Snídani s Novou.

S novou znělkou se divákům představil pořad Volejte Novu, který se vysílá tradičně v sobotu dopoledne.

Kompletní projekt realizace vizuální podoby publicistických pořadů vznikl v kreativním oddělení TV Nova pod vedením Davida Fialy, artdirectora zpravodajství a publicistiky a Radovana Černého, vedoucího grafiky TV Nova, v úzké spolupráci se studiem Oficína, které je autorem vizuální koncepce všech tří pořadů.

Nová loga pořadů, zdroj: TV Nova
Nová loga pořadů, zdroj: TV Nova

-mav-