Orbit rebranduje, v kampani využije netradiční OOH

středa, 19. srpna 2015, 14:45 Reklama MediaGuru

Značka Orbit spouští největší kampaň letošního roku, i s atypickou tramvajovou zastávkou.

Žvýkačky Orbit z portfolia společnosti Wrigley spouští největší kampaň letošního roku. S názvem „Ještě lepší chuť“ má podpořit komunikaci vylepšené receptury vybraných příchutí i grafický redesign značky.

Receptura se mění u příchutí Peppermint, Spearmint, Sweetmint, Jahoda a také White a Strong Mint. Nebude-li zákazník s vylepšenou recepturu spokojen, značka mu vrátí peníze. Redesign, který značka zahájila v dubnu letošního roku, se týká celého portfolia, jeho účelem je nejen zvýraznit logo, ale také harmonizovat značku napříč globálním trhem. V některých zemích totiž Orbit vystupuje pod názvem Freedent nebo Extra, jejich loga budou odrážet jednotný design značky s výrazným dvoubarevným kruhem. Transformace portfolia nabíhá postupně, dokončena má být do poloviny příštího roku.

Změna loga značky Orbit
Změna loga značky Orbit

Změnu podpoří 360° kampaň, jejíž výraznou součástí bude sampling v České republice a na Slovensku. Ten bude probíhat během září a října ve speciální odpočinkové zóny Orbit Lounge pro návštěvníky obchodních center. V ní bude umístěn také Box Populli, v němž si zájemci budou moci zahrát vědomostní kvíz. „Inspirovali jsme se přitom svého času velmi populárním televizním formátem Vox Populi,“ popsala Jana Přerostová, brand manažerka značky Orbit. Součástí bude rovněž Orbit Smile App. 

Orbit Box Populi
Orbit Box Populi, foto: Wrigley

Sampling rovněž zajistí Orbit Kolo, které bude žvýkačky rozdávat v ulicích 11 vybraných měst v České republice a 12 měst na Slovenska. V plánu je rozdat více než milion kusů dvojbalení žvýkaček.

Orbit Kolo
Orbit Kolo, foto: Wrigley

Podpora bude probíhat také posílenou televizní kampaní s Ashtonem Kutcherem, s nímž se značka spojuje od začátku letošního roku, a prostřednictvím pre-roll videí na YouTube. V outdooru komunikuje atypickou tramvajovou zastávkou, jež každých deset minut vydává žvýkačky zdarma. Zastávka bude umístěna nejdříve na Andělu, později na I. P. Pavlova.

Automat značky Orbit na tramvajové zastávce, foto: MediaGuru
Automat značky Orbit na tramvajové zastávce, foto: MediaGuru

Kampaň pro značku zajišťuje AMI Communications ve spolupráci s mediální agenturou MediaCom.

-stk-