Aktuálně.cz má opět nový vzhled, podporuje mobily

středa, 09. září 2015, 14:05 Internet & Mobil MediaGuru

Economia přichází s novou podobu Aktuálně.cz, je to jedna z letošních priorit firmy.

Mediální dům Economia spustil ve středu 9. září 2015 novou podobu zpravodajského serveru Aktuálně.cz. Podstatné změny se týkají domovské stránky, detailu článku i mobilní verze. Cílem změn má být zvýraznit silné obsahové stránky Aktuálně.cz, zvýšit čtenářský komfort a nabídnout příjemný vizuální styl. Server se naposledy měnil loni na jaře.

Nové Aktuálně.cz stojí graficky na třech základních barvách – modré, šedé a červené, které ilustrují hlavní domény webu. Těmi jsou multimédia, ať už v podobě původní videoprodukce nebo infografik, autorské komentáře, blogy a také on-line přenosy z nejdůležitějších domácích i zahraničních událostí.

Nová je mobilní verze, která mj. umožní uživatelům čtení krátkých zpráv bez dlouhého čekání a načítání, tedy i v situaci, kdy nebudou připojeni k internetu.

„Protože počet přístupů z mobilních zařízení stoupá meziročně takřka o sto procent, snažili jsme se této oblasti věnovat největší péči a zkusit přijít s novým pohledem a způsobem, jak našim čtenářům předložit to nejzásadnější, byť budou mít pouze pár minut času,“ vysvětluje Roman Latuske, generální ředitel Economia.

Nově si budou moci uživatelé aktivovat také zasílání nejaktuálnějších zpráv zdarma na mobilní telefony prostřednictvím aplikace WhatsApp.

Proces vývoje nového webu provázelo několik uživatelských testů, mimo jiné i za pomoci oční kamery, která pomohla odhalit, jaké části webu uživatele nejvíce zajímají a co naopak působí rušivým dojmem. Na testování nového webu se podílela firma UX Focus.

Economia už na začátku letošního roku avizovala, že nové Aktuálně je společně s rozvojem videoobsahu jendou z hlavních priorit firmy. Už v prvním čtvrtletí koncentrovala svá videa pod značku Aktuálně.TV.

Nová podoba serveru Aktuálně.cz (kliknutím zvětšíte)

Aktualne-nova-verze

-mav-