České dráhy spustily svou hlavní letošní kampaň

středa, 30. září 2015, 09:30 Reklama MediaGuru

Letošní marketingový rozpočet ČD činí 120 milionů korun, nyní spouští svou hlavní kampaň.

Od konce září je k vidění na českých televizních stanicích nový reklamní spot Českých drah. Se sloganem „Lepší cesta každý den“ se v něm národní dopravce zaměřuje především na cestující, z nichž každý si vlakem veze svůj příběh. Kampaň, jež poběží až do jara příštího roku, bude kromě v televizi k vidění také v outdooru, na internetu a tisku. Letos investují České dráhy do marketingu 120 milionů korun, což je o 20 milionů méně než loni. Aktuální kampaň představuje hlavní komunikaci tohoto roku.

„Cílem je informovat co nejširší veřejnost, zejména občany, kteří našich služeb zatím nevyužívají, o kvalitativním posunu poskytovaného servisu, nasazování nových vozidel i na regionálních tratích a o zavádění nových služeb a moderních technologií při odbavení,“ přiblížil na dotaz MediaGuru.cz Petr Šťáhlavský z tiskového oddělení Českých drah. Kampaní chce dopravce budovat pozitivní emoce nejen ke značce, ale i k železniční dopravě s akcentováním jejího ekologického a udržitelného rozměru.

Kreativní koncept pochází z dílny agentury Leo Burnett, která s ČD spolupracuje na základě výběrového řízení od léta 2014. Kompletní produkci televizního spotu, od výběru scénáře, režiséra, přes lokace, casting herců, techniku i samotné natáčení realizovala dceřiná společnost Českých drah RailReklam. Nákup médií si České dráhy zajišťují in-house.

-stk-