Economia upraví název pořadu s Petrem Čtvrtníčkem

čtvrtek, 10. září 2015, 14:13 TV MediaGuru

Česká televize tlačí na Economii kvůli názvu internetového pořadu, ten se proto upraví.

Mediální dům Economia upraví název internetového pořadu ČTTV, který od dnešního dne nabízí v rámci své internetové televize Aktuálně.TV. Zatím není známo, k jaké úpravě konkrétně dojde, Economia ale název změní pod tlakem České televize.  

Česká televize se v úterý ohradila proti použití názvu pořadu ČTTV. Domnívá se, že Economia zasahuje do jejích práv, protože užívá část značky s písmeny "ČT", která je spojována s její institucí a na kterou má registrovanou ochrannou známku.

Ředitel redakcí Economie Vladimír Piskáček už v úterý vysvětlil, že název ČTTV nemá s Českou televizí nic společného. Obsahuje počáteční písmena jména hlavního protagonisty Petra Čtvrtníčka a také dne, kdy se premiérové díly na Aktuálně.TV vysílají – ve čtvrtek.

„Jsou jen dvě možnosti. Buď změní jméno Petr Čtvrtníček, nebo budeme muset upravit název pořadu. Diskutujeme s Petrem, že bychom premiéry přesunuli na středu, on se však zatím jménu Středníček urputně brání. Takže asi budeme muset od příštího dílu najít nový název,“ reagoval Piskáček na to, jakým způsobem se Economia k názvu pořadu postaví.

Právě v čtvrtek 10. září uvedla Aktuálně.TV první díl pořadu s Petrem Čtvrtníčkem, a to parodovaný rozhovor s Davidem Rathem. Další novinkou v nabídce Aktuálně.TV je pořad s Tomášem Matonohou s názvem Aktuálně s TM.

-mav-