ForMenu se osvědčil vstup do segmentu pánského stylu

středa, 23. září 2015, 06:40 Tisk MediaGuru

Podzimní vydání pánské módní bible magazínu ForMen dvojnásobně navýšilo inzertní objem.

Od pátku 2. října bude v prodeji podzimní vydání speciálu ForMen Fashion Bible podzim/zima 2015–2016. Navazuje na jarní uvedení premiérového vydání "pánské módní bible". Magazín ForMen vydavatelství Mladá fronta módní „knihu“ pro pány poprvé vydal letos v dubnu. Vydání s Leošem Marešem se téměř vyprodalo, vydavatelství teď navazuje plánovaným podzimním vydáním.

„U prodeje jarní ForMen Fashion Bible jsme zaznamenali nárůst o 30 % oproti běžnému vydání. Zareagovali jsme tak na prudce rostoucí trh pánského fashion zboží a tomu odpovídá i zájem inzerentů. V aktuální Fashion Bibli najdete téměř 80 stran inzerce, protože zájem firem prezentovat se v tomto vydání byl obrovský. Nově se Fashion Bible tiskne na třech typech papíru podle vzoru zahraničních glamour časopisů,“ uvedl Jan Müller, šéfredaktor měsíčníku ForMen. 

Šéfredaktor magazínu ForMen začal obsah časopisu do segmentu pánského stylu směřovat zhruba před rokem. Součástí obsahové proměny jsou i vydávané pánské módní bible, které vycházejí dvakrát ročně. „Troufám si říci, že jsme dnes na českém trhu jediným pánským stylovým časopisem," říká Jan Müller s tím, že ve srovnání s jarním vydáním pánské módní bible se v podzimním vydání objem inzerce zdvojnásobil. Koncept módní bible staví především na praktičnosti – obsahuje návod pro muže (a jejich partnerky), jak kupovat, jak nosit a také jak pečovat o pánské oblečení nebo přináší přehled módních trendů.

Tváří podzimního vydání je Vojtěch Dyk, hlavním autorem Fashion Bible je opět Tomáš Otta, znalec české módy, který píše pro ForMen. Tvorbu mladých českých návrhářů prezentuje uvnitř čísla Adam Mišík, syn slavného rockera. Fashion Bible se podrobně věnuje také pánskému krejčovství, šití obleků na míru. Součástí je stejně jako na jaře sociologický výzkum na téma vztah mužů k oblékání, které opět připravila agentura Stem/Mark. Přináší i rozhovory s řadou návrhářů, krejčích, stylistů, obchodníků, blogerů a dalších expertů na pánskou módu.

ForMen Fashion Bible má navýšený rozsah na 248 stran a cenu 99 Kč. Vydání bude doprovázet billboardová a bannerová kampaň a kampaň v České televizi, na rádiu Evropa 2, City, Fajn a Blaník a na sociálních sítích. Distribuce bude probíhat v sítích Geco, HDS a Agip, kde bude mít časopis přednostní vystavení.

ForMen Fashion Bible bude zároveň slavnostně pokřtěna 15. října v rámci akce Office Night, kterou pořádá vydavatelství Mladá fronta v ArtGen Office Gallery a v areálu Holešovické tržnice. V hudebním programu vystoupí i tvář ForMen Fashion Bible Vojtěch Dyk. Vstup na akci je zdarma.

Formen_Fashon_podzim

-mav-