Nova hájí pondělí a středy, zařadí Doktory z Počátků

čtvrtek, 03. září 2015, 16:36 TV MediaGuru

Nova setrvává ve své strategii, proti Přístavu nadále staví komedie a Výměnu manželek.

Televize Nova se nadále snaží znepříjemnit start novému seriálu Přístav konkurenční televize Prima. Proti seriálové novince nadále staví české komedie a reality show Výměna manželek. Do vysílání tak zatím nenasazuje reality show MasterChef Česko, která by měla jít na podzim v pondělí a ve středu právě proti seriálu Přístav. 

Blok vytvořený Výměnou manželek (středa) a českou komedií (pondělí) zatím Nově vychází, přestože Prima si vede rovněž velmi dobře a s novým seriálem dosahuje vyšších ratingů než se seriálem Všechny moje lásky, který na jaře zaujímal vysílací čas teď náležející Přístavu (Přístav byl zatím odvysílán jen ve středu večer).

Podle nejnovějších programových plánů Nova zatím zamýšlí vysílat české komedie a Výměnu manželek do konce září. Do vysílání proto zařadí komedie Kameňák a Kameňák 2, od třetího zářijového týdne by se měl ve středečním večerním vysílání objevit i seriál Doktoři z Počátků, a to po odvysílání Výměny manželek.  

Sledovanost seriálu Přístav se při druhém odvysílání pohybovala na úrovni 860 tis. diváků starších 15 let, show Výměna manželek se v této cílové skupině dostala přes milion diváků. Zařazením reality show MasterChef by se sledovanost velmi pravděpodobně vychýlila ve prospěch seriálu Přístav, čemuž se snaží Nova zabránit.

-mav-