ČT připravuje druhou řadu seriálu Labyrint

úterý, 13. října 2015, 13:39 TV MediaGuru

Česká televize začala pracovat na druhé řadě seriálu Jiřího Stracha a Petra Hudského.

Česká televize připravuje pokračování seriálu Labyrint režiséra Jiřího Stracha a scenáristy Petra Hudského. Poslední díl první řady odvysílala ČT1 v pondělí 12. října, zhlédlo jej 1,25 mil. diváků starších 15 let.

Druhá řada je v současné době na začátku literární přípravy, na níž pracuje stejný tvůrčí tým v čele se scenáristou Petrem Hudským. „Při tvorbě nových dílů chceme zachovat podobný způsob vyprávění, tedy jeden stěžejní motiv, který prochází všemi díly,“ shrnuje Jiřina Budíková, vedoucí programu a vývoje pořadů TS Brno.

„Prozatím můžu zmínit, že jsme se, i z diváckých reakcí, významně poučili, jak druhou sérii vyprávět napínavěji, zajímavěji, strašidelněji a chytřeji,“ slibuje režisér Jiří Strach.

Zájem o koupi Labyrintu projevily na televizním veletrhu v Cannes minulý týden televize z Francie, Itálie, Turecka nebo USA.

Seriál Labyrint, pojednávající o vrahovi, který se inspiruje obrazem Poslední soud Hieronyma Bosche, kombinuje žánr thrilleru a detektivky, vznikal od února do června letošního roku v Brně a okolí. V hlavních rolích se objevili Jiří Langmajer, Zuzana Kanócz, Stanislav Majer, František Němec, Zuzana Kajnarová, Pavel Batěk a Miroslav Donutil.

-stk-