Značka Tuzex se vrací, chce navázat na tradici

středa, 14. října 2015, 13:59 Marketing MediaGuru

Legendární značka se chce v nové éře spojovat s exkluzivitou služeb, detaily brzy představí.

Po několikaměsíčním vyjednávání přechází ochranná známka a práva na společnost Tuzex CZ, která chystá návrat této legendární značky, informoval majitel společnosti Otto Fiamin. MediaGuru.cz řekl, že do 14 dnů chce firma představit koncept, se kterým bude na trhu působit. Spočívat by měl především v exkluzivitě služeb v digitálních médiích.

Původní majitel pod značkou Tuzex provozoval cestovní agenturu a obchod se zakázkovým zbožím a službami. „Nový Tuzex využívá ochrannou známku a chce navázat na tradici této značky s využitím nových technologií,“ dodal Otto Fiamin.

„Cílem Tuzexu je změnit desítky let neměnný způsob nakupování tak, aby korespondoval s 21. stoletím. Obdobným způsobem, jako to ve svých oborech dokázaly Tesla, Zappos či Uber, se i Tuzex chystá bořit zažité zvyklosti,“ představil dále Fiamin.

Retro značka Tuzex je mezi spotřebiteli známá především z období před Listopadem 1989. V tehdejší době to bylo prakticky jediné místo, kde byla po desítky let k dostání západní spotřební elektronika, potraviny, vozidla, oblečení a kosmetika. Zboží bylo exkluzivní a navíc nedostatkové.

-mav-