Na první obálce magazínu Newsweek je Dominik Feri

úterý, 03. listopadu 2015, 14:25 Tisk MediaGuru

Premiérové vydání Newsweeku si zvolilo jako ústřední téma rozhovor s Dominikem Ferim.

První vydání české verze nadnárodního magazínu Newsweek je připraveno k distribuci. Poprvé se čtenářům představí ve čtvrtek 5. listopadu, předplatitelům bude rozesláno už o den dříve. Tváří vůbec prvního vydání Newsweeku v České republice je teplický radní Dominik Feri, s kterým Newsweek přináší rozhovor.

Lokální verzi Newsweeku připravuje desetičlenná redakce na čele s Jiřím Nádobou. Úvodní stránky obstará několik dvoustránkových fotografií, následuje přehled zpráv, komentáře, názory, rozhovor a poté reportáže z různých světových zemí, na kterých chce Newsweek především stavět. Nechybí ani rubriky, které se věnují kultuře, civilizačním trendům, oddychové stránky, přinášející mj. omalovánky pro dospělé či komiks. Velkou většinu z textů úvodního čísla obstarala lokální redakce, z původní americké verze je převzatý pouze jeden text.

První titulní strana Newsweek Česko, 5. listopad 2015

Newsweek-1_cover_FIN

Newsweek bude v Česku vycházet jako čtrnáctideník. Zajímavostí je i zpracování titulní strany, na které je logo provedeno v černé a v bílé barvě, vynechává tak typickou červenou. Na podporu magazínu začíná v těchto dnech reklamní kampaň – objeví se především na outdorových nosičích, v rádiu a v tisku. Reklamní kampaň pracuje s motivem premiérového čísla. Doprovází ho text: Časopis bez hranic. Od listopadu v Česku. Přidejte se!.

Vydavatel Newsweeku už na českém trhu vydává magazín Forbes, čtenářům tak nabízí i zvýhodněné předplatné obou časopisů. Prodejní cena Newsweeku je stanovena na 59 Kč, tištěný náklad na 40 tisíc kusů.

Vizuál pro reklamní kampaň magazínu Newsweek

Newsweek_kampan

Podrobnější informace o zahájení Newsweeku přineseme ve čtvrtek 5. listopadu. 

-mav-