Penta v Česku svoji mediální agenturu nepostaví

úterý, 24. listopadu 2015, 14:38 Reklama, Tisk MediaGuru

Na rozdíl od slovenského trhu chce Penta v Česku využít služeb stávajících subjektů.

Investiční skupina Penta nemá zatím v plánu budovat v Česku svoji mediální agenturu. „O takovém kroku v Česku neuvažujeme,“ uvedl na dotaz MediaGuru.cz tiskový mluvčí skupiny Ivo Mravinac. Penta se tak poté, co na českém trhu majetkově vstoupila do médií (skupina Vltava-Labe-Press), rozhodla jinak než na Slovensku. Tam po akvizic řady médií oznámila záměr vybudovat vlastní mediální agenturu.

Na českém trhu spolupracuje Penta s mediální agenturou Media Investments, která zastupuje dvě největší společnosti Penty z hlediska reklamních investic. Jde o značky Fortuna a Lékárna Dr. Max. Spolupráce s Media Investments bude pokračovat i v roce 2016. I v tomto roce se chce přitom Penta zaměřit především na komunikaci značek Fortuna a Dr. Max. Podle hrubého monitoringu investic společnosti Nielsen Admosphere představují prozatímní mediální investice Penty cca 50 mil. Kč (za období leden-říjen 2015).

Je pravděpodobné, že Penta bude chtít využít médií, která v Česku zakoupila pro reklamní komunikaci. „Stejně jako na Slovensku při alokaci mediálního rozpočtu našich portfoliových společností a projektů je pro nás dominantní maximální efektivita z pohledu návratnosti investic (ROI)). Mediální agentura má v tomto ohledu naprosto jasné zadání. Na trhu printu patří VLP k lídrům, má tedy nepochybně potenciál nabídnout řadě našich firem zajímavé možnosti pro reklamní spolupráci,“ popsal mluvčí Penty Ivo Mravinac.

-mav-