Bauer upravil chod časopisů Rytmus života a Pestrý svět

čtvrtek, 03. prosince 2015, 06:30 Tisk MediaGuru

Nová publisherka společenských titulů Bauer Media Etela Lukeš Fiantová provedla významné změny.

Významnými změnami prošly v posledních měsících společenské magazíny vydavatelství Bauer Media. Nová publisherka Etela Lukeš Fiantová, která se své funkce oficiálně ujala od začátku října, vyměnila vedení stěžejních magazínů v segmentu (Rytmus životaPestrý svět) a nastavila profilaci obou titulů. Jaké konkrétní záměry má Bauer Media se svými společenskými tituly (včetně magazínu Čas pro hvězdy), přibližuje Etela Lukeš Fiantová v následujících odpovědích.

Rytmus života má nové vedení. Jak se změna na postu šéfredaktorky má projevit v obsahu časopisu?

Rytmus života byl na samém počátku své dvacetileté historie definován jako společenský titul, který přinášel nové informace o slavných lidech. V posledních letech prošel několika změnami, a to jak příklonem k ženským titulům, tak naopak k větší bulvárnosti. Mým cílem je vrátit jej k samotné podstatě, tedy být aktuální, původní, informovat o celebritách a společnosti s vysokou profesionalitou, přinášet čtenářkám odpovědi na otázky, které je skutečně zajímají. Samozřejmě kvalita obsahu klade značné nároky na redaktory a šéfredaktora. Jsem přesvědčená, že nová šéfredaktorka Daniela Prokopová, která dlouhá léta řídila časopis Story, tyto nároky spolu se svým týmem splní.

Nové vedení se týká i týdeníku Pestrý svět. Jaké záměry máte s tímto titulem?

Nová šéfredaktorka Štěpánka Fefferová si aktuálně buduje svůj nový tým tak, aby měla vždy ty „nej“ informace. Pestrý svět byl, je a bude vždy o něco pikantnější než Rytmus života, a to jak svými titulky, tak celkovým tónem. Přináší nové příběhy a informace o známých lidech, vždy nabízí nový úhel pohledu.

Jak by se měly Rytmus života a Pestrý svět profilovat vůči sobě a vůči ostatním titulům v segmentu bulvárních a společenských magazínů?

Rytmus života má se svou dvacetiletou historií blíže ke čtenářkám kolem 55 let. A ty chtějí informace přijímat v jiné podobě než čtenářky Pestrého světa, které jsou ve věku 35+. Každý titul tedy volí formu, která je odpovídající pro jeho čtenáře. To se odráží ve výběru témat, redakčním názoru, stylu psaní. Rytmus života přináší hlubší, ucelenější příběhy, snaží se o vcítění do životních situací známých osobností. Pestrý svět zase nabízí rychlý přehled týdenních událostí ze světa celebrit, je dravější, koncentrovanější. Oba tituly mají samozřejmě i společné čtenáře. Segment společenských časopisů je u nás poměrně hodně plný. Všechny tituly míří zejména na ženy, a to nejvíce ty ve věku 45+. Vzhledem k velikosti trhu společenských titulů tedy víceméně konkurují všichni všem.

Jakou roli hraje v portfoliu Bauer Media časopis Čas pro hvězdy?

Čas pro hvězdy našel perfektně své místo na trhu i v portfoliu Bauer Media. Orientuje se na čtenářky, které milují především dojemné příběhy a osudy slavných, proto Čas pro hvězdy řeší zejména vztahy celebrit. Jeho poloha je mírná až laskavá. Přistupuje k informacím pozitivně a vždy s řešením. Ideálně tak doplňuje své dva časopisecké kolegy z vydavatelství. Vzhledem ke stotisícovému prodeji se mu vede opravdu dobře.

Uvažujete o propojení redakcí časopisů Rytmus života, Pestrý svět a Čas pro hvězdy? Do jaké míry si redakce těchto titulů pomáhají?

Ne, o propojení redakcí se neuvažuje. Každá redakce je naprosto samostatná a do práce té druhé nezasahuje. Případné kolize témat řeší publisher.

Plánujete v nejbližší době ještě nějaké personální nebo strategické změny u této trojice časopisů?

Všechny změny, které jsem chtěla udělat, jsem udělala. Věřím, že týmy v tomto aktuálním složení dosáhnou nastavených výsledků.

-mav-