ČT nasadí druhou řadu seriálu Případy 1. oddělení

úterý, 08. prosince 2015, 10:23 TV MediaGuru

Česká televize představila programové schéma pro jarní vysílání roku 2016.

Druhá řada seriálu Případy 1. oddělení, nová minisérie Modré stíny,  kriminální série Pět mrtvých psů, detektivní cyklus Případ pro malíře či zábavní pořady Nejchytřejší Čech nebo DoktorKa nabídne v jarním vysílání příštího roku Česká televize. Své programové schéma představila na úterní tiskové konferenci.

Celkem do jarního vysílání připravuje 35 nových formátů, detektivní a kriminální žánry mají přitom výrazné zastoupení. „Nadcházející sezóna v České televizi je důkazem toho, jak velký význam má pro nás původní tvorba," uvedl generální ředitel České televize Petr Dvořák.

Kriminální seriál Případy 1. oddělení navazuje na první řadu, kterou ČT nabídla poprvé na začátku letošního roku. Nová série má hlouběji odkrývat profesní vztahy a zákulisí práce policejního týmu. Kromě vyšetřovatelů známých z první série (Ondřej Vetchý, Boleslav Polívka aj.) přibude i nová postava, kterou ztvární Igor Chmela. Druhá řada bude mít osm dílů, zaměří se na mediálně známé události. Objeví se opět v pondělním večerním vysílání.

Na trilogii Případ pro exorcistu navazuje nová minisérie Modré stíny, opět vychází z předlohy spisovatele Michala Sýkory. Na trilogii navazuje i novinka Pět mrtvých psů režiséra Jana Hřebejka.

Na obrazovkách ČT pokračuje i cyklus detektivek podle předlohy spisovatelky Hany Proškové v hlavní roli s Viktorem Preissem (kapitán Vašátko), a to v podobě příběhů Případ pro malíře a Případ pro lyžaře. 

Do minulosti se vrací Zločin v Polné, a to do roku 1899, kdy byla na Bílou sobotu nalezena mrtvá Anežka Hrůzová. Dvoudílný film Viktora Polesného se dotýká fenoménu tzv. hilsneriády.

Ve vysílání ČT se objeví i 16 nových dílů cyklu Rozsudek, který čerpá z reálných situací, druhá řada zábavního pořadu Nejchytřejší Čech opět s Romanem Šmuclerem, talkshow DoktorKa s Kateřinou Cajthamlovou. Úplnou novinkou bude nová hra Kde domov můj?, v níž se Aleš Háma se soutěžícími z řad diváků zaměří na reálie ČR.

ČT2 nabídne mj. dva nové docusoapy: Sezona za vodou o českých hokejistech v NHL a Nabručení, cyklus o důchodcích. Nové dokumentární formáty budou zkoumat také Českou republiku. Vedle druhé řady Klenotů naší krajiny s Miroslavem Vladykou se na českou přírodu zaměří v podobě speciálních dronů snímaný cyklus Krajinou domova. Ze současnosti do minulosti se vrátí Sedm pečetí Karla IV. Za hranice republiky se vypraví cooking show Kamu ve Vietnamu food blogerky Kamily Rundusové. V koprodukci s britskou Discovery vznikla třetí řada cyklu Jakuba Vágnera Rybí legendy.

ČT art odvysílá např. cyklus Národní divadlo, jak jej neznáte, třídílná generační zpověď režiséra a muzikanta Vladimíra Merty Šedá zóna přinese pohled na vrstvu společnosti, která v době normalizace nepodporovala komunistický režim, ale ani se nepřidala k pronásledovaným disidentům, třináctidílný Back beat se pokusí podívat na rockové legendy 70. let českýma očima. Ve vysílání se objeví také dokument Česká fotka.

ČT už minulý týden informovala, že v novém roce nabídne několik zahraničních seriálů, mezi nimi např. Dům z karet (House of Cards), Šílenci z Manhattanu (Mad Men), Gomora, Stíny nad jezerem nebo třetí řada seriálu Most (Bron).

Výběr novinek ČT pro jaro 2016

Případy 1. oddělení II

Osmidílný kriminální seriál podle skutečných událostí. Hrají Ondřej Vetchý, Miroslav Hanuš, Boleslav Polívka, Igor Chmela, Filip Blažek aj.

???????????????????

Modré stíny

Třídílná minisérie navazuje na Případ pro exorcistu. Hrají: Klára Melíšková, Miroslav Krobot, Tereza Voříšková aj.

???????????

Pět mrtvých psů

Pokračování trilogií Případ pro exorcistu a Modré stíny. Hrají: Klára Melíšková, Miroslav Krobot, Tereza Voříšková aj.

 ???????????????

Případ pro lyžaře, Případ pro malíře

Pokračování cyklu detektivek podle předlohy Hany Proškové. Hrají: Viktor Preiss, David Matásek, Jaromír Dulava aj.

????????????????

Zločin v Polné

Dvoudílný film o vyšetřování vraždy v Polné v reflexi fenoménu tzv. hilsneriády. Hrají: Jaroslav Plesl, Karel Heřmánek ml., Gabriela Míčová, Karel Roden aj.

?????????????????????

Každý milion dobrý

Filmový příběh o rodičích a dětech v hlavní roli s Jiřinou Bohdalovou. Dále hrají: Ondřej Vetchý, Viktor Preiss, Tatiana Vilhelmová, Jaromír Dulava aj.

???????????????????????????????

Rozsudek II.

Druhá řada z prostředí soudní síně přináší 16 nových příběhů, které se skutečně staly.

???????????????????????

Nejchytřejší Čech

Druhá řada zábavní vědomostní soutěže, moderuje Roman Šmucler.

????????????????????

DoktorKa

Druhá řada lifestylové talk show s Kateřinou Cajthamlovou.

????????

Kde domov můj

Kvízová denní hra pro tři soutěžící, zaměřená na znalosti o ČR, vysílaná v licenci z originálu National Pride. Moderuje Aleš Háma.

Video upoutávka pro jarní vysílání 2016

Podrobný presskit si můžete prohlédnout zde: jaro-2016

Foto: Česká televize

-mav-