Do tendru na NetMonitor se přihlásilo pět agentur

středa, 02. prosince 2015, 10:20 Internet & Mobil MediaGuru

O výzkum návštěvnosti internetu chce soutěžit pět subjektů, o měření AdMonitoring pouze jeden.

Do tendru na projekt měření návštěvnosti českého internetu NetMonitor se přihlásilo pět společností, o projekt měření výdajů do celoplošné internetové reklamy AdMonitoring se uchází jedna firma. Tendr pro období 2017-2020 vyhlásilo Sdružení pro internetový rozvoj (SPIR) v září letošního roku, protože dosavadnímu dodavateli, společnosti Gemius, skončí smlouva k 31. prosinci 2016.

Lhůta pro podání nabídek vypršela 13. listopadu 2015. Pověřená pracovní skupina SPIR bude posuzovat nabídky na poskytovatele projektu NetMonitor od společností: Gemius, GfK, Ipsos, Median, a společnou nabídku společností TNS Aisa, Kantar Media a comScore. Samostatnou nabídku na projekt AdMonitoring podala společnost Nielsen Admosphere.

Vyhlášení výsledků výběrového řízení je plánováno na únor 2016. V roce 2016 také proběhne implementace systému a testování dat další vlny měření.

NetMonitor je nástrojem  pro plánování on-line reklamních kampaní. Poskytuje auditovaná data návštěvnosti internetových médií a především sociodemografického složení jejich návštěvníků. Definuje velikost internetové populace v ČR a sleduje téměř 500 internetových médií.

AdMonitoring je přináší informace o výši reklamních investic a proběhlých i aktuálních kampaních až do úrovně jednotlivých inzerátů.

-mav-