Burda chce být na všech platformách, pomůže Lucci

pondělí, 07. prosince 2015, 16:06 Internet & Mobil, Tisk MediaGuru

Vydavatelství Burda Praha přerozdělilo kompetence svých publisherů.

Publisherka Chiara Lucci přebírá od ledna 2016 zodpovědnost za všechny lifestylové magazíny společnosti Burda Praha. Dosud zodpovídala za tituly Apetit, Marie Claire, Instyle a Joy. Nově se bude starat i o značky Elle a Marianne (dosud v kompetenci Amalie Balsa) a Maxim.

Burda Praha se chce podle generální ředitelky Petry Fundové soustředit na vývoj ekosystému řešení 360°, na digitální aktivity a na rozvoj e-commerce a videoobsahu. Lucci má podle jejích slov uplatnit své mezinárodní zkušenosti s multiplatformním přístupem na všech ženských a módních lifestylových značkách Burdy. „Očekáváme, že její vedení všech našich módních a luxusních značek povede k růstu digitálních obchodních tržeb,“ uvedla.

Lucci se chce v novém roce mj. zaměřit na vývoj nových projektů, v rámci kterých může propojit čtenáře s produkty klientů vydavatelství, sdělila.

Záměrem Burdy je také vytvářet projekty šité na míru inzertním klientům. Chce tak ještě víc rozvíjet aktivity, které dosud zajišťoval Fabrice Biundo. Biundo totiž z vydavatelství odchází, Burda s ním ale plánuje nadále spolupracovat na několika vybraných projektech ročně.

Burda Praha vydává 39 časopisů, provozuje několik online serverů a organizuje řadu eventů. Podle výzkumu Media projekt osloví svými tituly cca 1,5 mil. čtenářů na vydání.

Rozdělení publisherů Burda Praha od ledna 2016

Lifestylové tituly (Elle, Elle Decoration, Marianne, Marie Claire, InStyle, Joy, Maxim, Masooo!): Chiara Lucci   Ženské & hobby tituly (Svět ženy, Katka, Burda Style, Apetit, Marianne Bydlení, Venkov & Styl, Pošli recept, Naše krásná zahrada, Náš útulný byt a portfolio křížovek): Zuzana Diniz Sousa Technické tituly & digitální platformy (Chip, Počítač pro každého, veškeré online projekty): Petr Kabrna

-mav-