Tiscali Media spustí behaviorální cílení reklamy

čtvrtek, 10. prosince 2015, 06:57 Internet & Mobil MediaGuru

Od začátku roku nabídne Tiscali možnost cílit reklamu na svém portfoliu behaviorálně.

Po dvou letech vývoje a půlročním testování nasadí společnost Tiscali Media v lednu 2016 na všechny weby ve svém portfoliu vlastní reklamní systém, který umožní inzertním klientům nákup reklamy na základě behaviorálního cílení.

V první fázi bude nabízena desítka základních skupin rozdělených na základě sběru dat o zájmech uživatelů. Bude možné cílit na zájmové skupiny cestování, finance, automobily, krása a styl, zdraví, elektronika, práce a vzdělávání, kultura, sport a reality. Během jara 2016 má dojít k dalšímu rozšíření skupin a přidání možnosti konkretizování kampaní i na podskupiny. Stávající afinitní balíčky skupiny zůstanou i nadále zachovány.

„U testovaných kampaní se nám zvýšil výkon násobně. U cílených kampaní dochází k většímu počtu prokliků na menším počtu impresí. Klient má možnost velmi dobře snížit i výslednou cenu za akci (CPA). Nákup CPT bude s příplatkem za cílení, ale výsledkem bude efektivnější kampaň,“ říká výkonný ředitel Tiscali Media Michal Kubík.

Do portfolia skupiny Tiscali Media, do níž patří i mediazastupitelství ARBOmedia, spadá celkem 73 webů s měsíčním zásahem téměř 3 milionů reálných uživatelů.

-mav-