Twitter chce reklamou oslovit i nepřihlášené uživatele

pátek, 11. prosince 2015, 08:01 Internet & Mobil MediaGuru

Twitter zamýšlí novinkou podstatně zvýšit reklamní dosah své sítě.

Twitter testuje možnost zobrazovat promoted tweets i nepřihlášeným uživatelům. Tuto novinku sociální síť oznámila ve čtvrtečním prohlášení na svém blogu, kde uvedla, že v současnosti experimentuje s umísťováním sponzorovaných příspěvků a videí mezi tweety, které si můžou číst i nepřihlášení uživatelé při prohlížení timeline jiného uživatele. K tomuto kroku se společnost odhodlala s vidinou oslovení masy uživatelů, kteří síť navštěvují bez registrace nebo se na ni dostanou nepřihlášení.

Před časem totiž společnost uvedla, že Twitter měsíčně navštíví až 500 milionů lidí, kteří nejsou v daný moment ke službě formálně přihlášeni. Jedná se především o prokliky ze sdílených odkazů nebo výsledků vyhledávání na Googlu. Proto se také, přinejmenším v počáteční fázi, budou tyto sponzorované příspěvky zobrazovat výhradně na profilech uživatelů a stránkách s detaily tweetů, a to pouze na stolních počítačích.

Možnost rozšířit kampaň i na nepřihlášené uživatele bude Twitter postupně nabízet vybraným inzerentům v USA, Velké Británi, Japonsku a Austrálii s tím, že další trhy můžou v budoucnu následovat. Samotná společnost k testované novince uvedla, že hlavní předností umožnění cílení kampaní na celé publikum Twitteru bude možnost oslovit víc uživatelů na nových místech, a to při využití stávajícího systému cílení, stejných kreativ a měřících nástrojů.

-kmc-