Úspěchy české reklamy v zahraničí v roce 2015

středa, 30. prosince 2015, 15:30 Reklama MediaGuru

Na mezinárodních festivalech bodovaly Ogilvy, Young & Rubicam nebo Kaspen/Jung von Matt.

Za uplynulý rok nasbírala česká reklama řadu ocenění v zahraničí. Na mezinárodních festivalech uspěly agentury Ogilvy & Mather, Geometry Global, Young & Rubicam, Kaspen/Jung von Matt či Hullabaloo. 

Nejvíce cen si ze zahraničních festivalů přivezla kampaň LGBT Avatars, jež je společným dílem agentur Geometry Global a Ogilvy & Mather. Za práci pro loňský Prague Pride získaly jedno stříbro a jeden bronz na prestižním festivalu Cannes Lions. Kampaň byla stříbrem oceněna také na evropském festivalu Art Directors Club of Europe (ADC*E)

Dále Ogilvy uspěla na londýnském festivalu reklamy D&AD, kde získala dřevěnou tužku, odpovídající bronzovému ocenění, za kampaň MymaOcima pro Nadaci Leontinka.

Úspěch letos zaznamenala i agentura Young & Rubicam se svou kampaní pro PHD bikes – Harley Davidson, jež byla v Cannes oceněna dvěma bronzy. Ocenění v podobě dřevěné tužky si agentura odvezla z D&AD, kde zaujala se svou kampaní pro Harley Davidson z loňského roku.

Surrendre, foto:  Young & Rubicam
Surrender, foto: Young & Rubicam
Defeat,  foto: Young & Rubicam
Defeat, foto: Young & Rubicam
Retreat, foto:  Young & Rubicam
Retreat, foto: Young & Rubicam
Escape,  foto: Young & Rubicam
Escape, foto: Young & Rubicam

Jediné české zlato z festivalu Golden Drum ve slovinském Portoroži si odvezla agentura Kaspen/Jung von Matt. Bodovala v kategorii Integrated Communication Campaign s kampaní Každý den není důvod k oslavě pro B:Dark společnosti Budějovický Budvar, která vyhrála i letošní Grand Prix na tuzemském Louskáčkovi.

V Portoroži uspěly také spoty agentury Hullabaloo, které vytvořila pro automobilku BMW. Dvě stříbrná ocenění získala v kategorii Film.

Na evropské soutěži aktivačních agentur IMC Awards byla stříbrem oceněna agentura Wellen za promo kampaň pro Vodafone, bronzem Wunderman za kampaň Kaštany pro Edenred CZ a Momentum za kampaň pro ING konto.  

-stk-