Balšínkova Echo Media začala testovat nový projekt

středa, 06. ledna 2016, 07:00 Internet & Mobil MediaGuru

V ostrém provozu by se novinka mohla objevit do konce letošního ledna.

Společnost Echo Media, většinově vlastněná Daliborem Balšínkem, zahájila v úterý 5. ledna neveřejné testování svého nového projektu. Pokud vše půjde podle plánu, měl by se nový projekt veřejnosti představit nejpozději do konce letošního ledna.

Echo Media zamýšlí přijít s denním monitoringem informací tuzemských médií. K dispozici bude v češtině a v angličtině. Cílí především na informace z byznysu a politiky. Nabídnout je chce jak na webové stránce, tak jako pdf vydání zasílaná do emailových schránek odběratelů. Odběratelé by měli ranní přehled obdržet v rozsahu jedné strany každé ráno v 8:00. Denní přehled dostupný na webové stránce bude o něco rozsáhlejší.

„Podstatné je, že monitoring budou připravovat zkušení profesionálové, kteří informace doplní autorskými pohledy a komentáři,“ přiblížil MediaGuru.cz Dalibor Balšínek. Echo Media počítá s tím, že projekt bude zpoplatněný.

Hlavním editorem chystaného monitoringu bude Leoš Rousek, pražský korespondent deníku The Wall Street Journal.

Echo Media tak od svého vzniku postupně rozšiřuje portfolio médií. Zahájila se zpravodajským serverem Echo24.cz, který později doplnil elektronický i tištěný Týdeník Echo. Následně začala spolupracovat s ekonomickým serverem Roklen24.cz. Tištěný týdeník doplnily speciály Auto, Architektura, Historie či Finance a na konci roku 2015 ročenka Best of Echo.

-mav-