Bollmann z Baueru řídí mezinárodní aktivity Burdy

úterý, 19. ledna 2016, 15:41 Tisk MediaGuru

Do vedení mezinárodních vydavatelských aktivit Burdy byl jmenován Eckart Bollmann.

Společnost Hubert Burda Media obsadila do vedení svých mezinárodních vydavatelských aktivit Burda International Eckarta Bollmanna, který byl dosud spojen s konkurenční mediální společností Bauer Media. 

Bollmann ve vedení Burda International vystřídal Fabricia D‘Angela, který řídil aktivity Burdy mimo německý trh od roku 2008. Bolmann je podle Burdy díky svým rozsáhlým zkušenostem s jednotlivými mediálními trhy vhodnou osobou k rozvíjení zahraničních vydavatelských aktivit.

Eckartu Bollmanovi tak bude nově podléhat i Margaret Ann Dowlingová, stávající regionální ředitelka Burdy pro Česko a Polsko. Ta je zodpovědná za printový a digitální obchod v obou zemích. Generální ředitelkou Burdy pro český trh je pak Petra Fundová. 

Jde tedy o zajímavou personální výměnu na postu ředitele zahraničních vydavatelských aktivit hlavních magazínových rivalů. Bollmann byl do loňského jara zodpovědný za mezinárodní aktivity Bauer Media a do jeho kompetencí tak spadal i český trh. Zároveň byl do loňského roku také členem dozorčí rady distribuční společnosti PNS. 

-mav-