Jež odchází z Flemedia, zakládá vlastní firmu

úterý, 12. ledna 2016, 17:47 Lidé MediaGuru

René Jež se chce věnovat rozvoji kreativního talentu, ponechává si i Cannes Lions a Young Lions.

Po téměř deseti letech budování poradenské společnosti Flemedia a soutěže Flema se René Jež rozhodl věnovat oblasti rozvoje kreativního talentu a ukončit své působení ve Flemedia. Během prvního čtvrtletí má pro Flemedia dokončovat ještě některé projekty, chce se ale už soustředit na novou společnost, kterou zakládá.

Nově založená firma Reného Ježe má převzít zastupování festivalu Cannes Lions a organizace soutěží Young Lions. „Podařilo se nám s Hynkem Cimoradským vybudovat respektovanou společnost, která má vedoucí pozici na trhu mediálního auditu a poradenství. Byly to někdy náročné, ale krásné roky. Díky naší spolupráci s festivalem Cannes Lions jsem dospěl k poznání, že špičková kreativní řešení komunikace přinášejí prokazatelné obchodní výsledky. Proto se chci zaměřit na aktivity, které podporují rozvoj kreativního talentu jak na straně tvůrců, tak zadavatelů,“ zdůvodnil Jež.

Směřování Flemedia jeho odchod neovlivní. „Aktivity spojené s Cannes vždycky trochu vyčnívaly z našeho jednoznačného zaměření na media a byla to taková Reného srdeční záležitost. My se budeme dál soustředit na rozvoj našeho core business, mediálního auditu, a soutěže Flema zaměřené na nejlepší mediální kampaně,“ uvedl Hynek Cimoradský, partner Flemedia.

-mav-