Mandelbaum je evropským kreativním šéfem Y&R

středa, 20. ledna 2016, 13:30 Reklama, Lidé MediaGuru

Jaime Mandelbaum, dosavadní regionální kreativní ředitel Y&R, rozšiřuje svou působnost.

Jaime Mandelbaum, kreativní ředitel agentury Young & Rubicam pro region střední a východní Evropy, byl jmenován na pozici evropského kreativního ředitele. Ve své nové pozici bude mít na starosti kreativu celé kontinentální Evropy. V oficiálním oznámení o tom informoval globální kreativní ředitel Young & Rubicam Tony Granger.

„Jaime odvedl jako kreativní ředitel v regionu střední a východní Evropy vynikající práci. Jeho práce je inovativní, vynalézavá a poutavá, a tím si získává uznání po celém světě,“ vysvětlil globální kreativní ředitel Young & Rubicam Tony Granger s tím, že pobočky agentury v západní Evropě v jeho vedení dostanou nový benefit. Jaime Mandelbaum bude úzce spolupracovat s evropským CEO agentury Andrewem Dimitriouem a Saulem Betmeadem, vedoucím stratégem agentury pro oblast Evropy, Blízkého východu a Afriky.

„Ze své nové role mám opravdu radost. V celém regionu vznikají úžasné věci, a vidím, že zde je hodně nevyužitého potenciálu. Bude mou zodpovědností i potěšením se na vzniku skvělých nápadů podílet tím nejvhodnějším a nejefektivnějším způsobem,“ řekl ke své nové pozici Jaime Mandelbaum.

Původem z brazilského São Paula působil Jaime Mandelbaum jako regionální kreativní šéf od roku 2013. Za jeho vedení se Y&R stala nejoceňovanější sítí v regionu. Na Golden Drum v loňském roce získala šest Grand Prix a titul Network of the Year, na Cannes Lions bodovala turecká pobočka s Grand Prix, česká získala zlato. Předtím zastával pozici kreativního ředitele pražské pobočky agentury, kdy byla agentura dvakrát vyhlášena Agenturou roku, kroěm zmíněných festivalů byly práce agentury oceněny na soutěžích Effies, Eurobest, One Show či Clio Awards.

Před svým působením v Y&R pracoval v agenturách Leo Burnett Prague, Jung von Matt Hamburg, Kaspen/Jung von Matt a TBWA\Berlin, kde vytvářel kampaně pro klienty jako adidas, Absolut vodka, BMW, Danone, Harley Davidson, PlayStation nebo Nike.

-stk-