Marcela Hrdá končí ve vedení Barrandova, jde do CEFC

pátek, 29. ledna 2016, 10:18 TV MediaGuru

Výkonným ředitelem TV Barrandov se stává František Borovský. Hrdá jde do čínské CEFC.

Marcela Hrdá opouští po vzájemné dohodě k pátku 29. ledna 2016 pozici generální ředitelky televizní skupiny Barrandov. Ve vedení třetí nejsledovanější komerční televize byla od dubna 2013. TV Barrandov potvrdila odchod Marcely Hrdé v pátek dopoledne.

Skupinu Barrandov, která je součástí mediálního domu Empresa Media, povede nadále Jaromír Soukup jako předseda představenstva a výkonným ředitelem bude František Borovský, dosavadní programový ředitel.

„Děkuji Marcele Hrdé za odvedenou práci. Pod jejím vedením připravila televize mnoho zajímavých formátů, které získaly oblibu u diváků a zvýšily podíl naší televize na sledovanosti. Do dalších kroků jak pracovních, tak i osobních ji přeji hodně spokojenosti a dalších úspěchů,“ uvedl Jaromír Soukup, předseda představenstva Barrandov Televizní Studio.

Marcela Hrdá bude od února výkonnou viceprezidentkou evropské části čínské skupiny CEFC, která v poslední době investuje v Česku. CEFC o tom informovala ČTK v tiskové zprávě s tím, že úkolem Hrdé bude spravovat investiční aktivity firmy a řídit její rozvoj.

"Působení na jedné z vedoucích pozic ve společnosti CEFC Investment (Europe) Company je pro mě velká výzva, na kterou se velice těším. Mým cílem je maximálně přispět k úspěšnému působení jak samotné společnosti, tak i jednotlivých investic. A to nejenom v České republice, ale i v dalších regionech Evropy," uvedla Hrdá, která v minulosti působila také jako ředitelka České pošty nebo ve vedení ČSA a pražského letiště.

Společnost CEFC v uplynulých měsících získala v Česku například 60 % ve fotbalovém klubu Slavia Praha, podíl v letecké společnosti Travel Service, investovala i v mediálních skupinách Médea Group a Empresa Media.

-mav-

Aktualizováno v 19:15 o informaci o nástupu Marcely Hrdé do CEFC.