Nova se dohodla se Skylinkem, i o kanálu pro SR

pondělí, 25. ledna 2016, 10:15 TV MediaGuru

Nova se Skylinkem dohodla na distribuci HD stanic, včetně Nova Sport a Nova International.

Skupina Nova a společnost Skylink podepsaly dohodu o podobě dlouhodobé spolupráce. V nabídce Skylinku bude k dispozici kompletní balíček všech stanic skupiny Nova.

Od 25. ledna dojde k navrácení stanic Nova, Nova Cinema a Fanda v HD kvalitě do základní nabídky operátora. Od 2. února bude do rozšířené nabídky Skylinku zařazena vedle Nova Sport 1 i stanice Nova Sport 2. Ke stejnému datu bude přidán i kanál Nova International.

„Jsem rád, že jsme se dohodli na šíření obou našich sportovních kanálů i Nova International na Slovensku právě se Skylinkem jako největším místním operátorem,“ uvedl Christoph Mainusch, generální ředitel a jednatel skupiny Nova.

„Jsem rád, že mimo samotné obnovení vysílání programů skupiny Nova v HD kvalitě máme pro naše zákazníky další dobrou zprávu, kterou je rozšíření nabídky Skylinku o prémiový sportovní kanál Nova Sport 2 a kanál Nova International, určený pro diváky mimo území ČR,” dodává Jaromír Glisník, člen představenstva M7 Group, provozovatele satelitní televize Skylink.

Českým zákazníkům Skylinku se HD stanice vrátí automaticky na původní místa v programu od 25. ledna. Pro sledování sportovních přenosů na Nova Sport 2 je třeba znovu naladit satelitní set-top box – nová sportovní stanice se pak stane součástí programové nabídky.

-stk-