Čínská CEFC má v Emprese 49 % a v Médee 30 %

pátek, 19. února 2016, 19:01 Reklama, TV MediaGuru

Marcela Hrdá se vrací do skupiny Empresa Media a Médea, usedne do dozorčí rady.

Společnost CEFC China Energy Company Limited dokončila vstup do společností Empresa Media a Médea Group. V Emprese získala 49% podíl a v Médee podíl ve výši 30 %, informovala společnost na svém webu Týden.cz. Stalo se tak pět měsíců poté, co byly podepsány smlouvy, na základě kterých se CEFC stala partnerem uvedených společností.

Zároveň společnost CEFC China navrhla jmenování svých zástupců do statutárních orgánů obou společností. Členem jejich představenstev se stane prezident společnosti CEFC Group (Europe) Company Haiping Chen a členkou dozorčích rad viceprezidentka CEFC Group (Europe) Company Marcela Hrdá.

"Dokončení první fáze společného projektu vnímáme jako začátek dlouhodobé spolupráce při rozvoji obou společností. Chceme se podílet jak na růstu médií, tak i na stabilizaci a posilování pozice mediální agentury a maximalizaci ekonomických výnosů celé skupiny," uvedl Chau To Chan, prezident společnosti CEFC.

"Čínský partner přináší posílení finanční stability našich společností. Vedle toho otevírá zajímavé možnosti pro naši televizi Barrandov, včetně uplatnění programů z vlastní tvorby na čínském trhu. Obojí znamená významný impuls pro další rozvoj našeho podnikání," řekl předseda představenstva společností Barrandov Televizní Studio Empresa Media a Médea Group Jaromír Soukup.

V další fázi má přijít na řadu vytvoření holdingové struktury. Beze změny má zůstat koncept, podle kterého se čínští partneři budou podílet na strategickém směrování společností, zatímco operativní řízení obchodních i mediálních aktivit zůstane Jaromíru Soukupovi.

Mediální aktivity Empresa Media a Médea Group

 

Barrandov Televizní Studio

TV Barrandov, Barrandov Plus, Kino Barrandov, Barrandov Muzika TV Barrandov

Empresa Media

Týden, Instinkt, Sedmička, MarketingSalesMedia, Exkluziv, Instinkt Interview, Animáček, Top dívky, Popcorn, Týden.cz Empresa_Titulky

Médea Group

Médea, Médea Creativity, Médea Discount, Médea Research, Médea Promotion, Médea PR, Médea Security, Médea Star Medea

-mav-