ČR dál podporuje značku Discover Central Europe

středa, 17. února 2016, 13:51 Marketing MediaGuru

Česká republika investuje letos 90 tisíc euro do společné propagace se zeměmi Visegrádské čtyřky.

Česká republika bude i letos pokračovat spolu s dalšími zeměmi Visegrádské čtyřky v podpoře cestovního ruchu na mimoevropských trzích. Na rok 2016 odsouhlasila ministerstva jednotlivých zemí celkovou investici do společné turistické kampaně ve výši 302 tisíc euro, z toho Česká republika přispěje 90 tisíci euro (cca 2,4 mil. Kč). Téměř stejnou částku investovaly visegrádské země do propagace i v loňském roce. Každá ze zemí se přitom zavázala investovat do společné komunikace každoročně minimálně 70 tisíc euro, vyšší částka závisí na rozhodnutí členské země.

Od roku 2015 komunikuje Česko, Slovensko, Maďarsko a Polsko pod společnou značkou Discover Central Europe“. Letos se bude Visegrádská čtyřka soustředit zejména na kompenzaci poklesu ruských turistů. Kromě propagace v ruských megapolích budou komunikovat i na nových trzích, například v ázerbájdžánském Baku.

Další podpora bude směřovat na dynamicky se rozvíjející asijské trhy. „Zopakujeme akce na trzích, kam jsme v roce 2015 úspěšně vstoupili – v Jižní Koreji, Singapuru, Malajsii, Indonésii, Thajsku a na Filipínách,“ popisuje plány Klára Vysloužilová, vedoucí oddělení managementu zdrojových trhů agentury CzechTourism. „Do České republiky přivezeme tour operátory z Číny, Latinské Ameriky, regionu Blízkého Východu. Nezapomínáme ani na MICE – tomuto segmentu se letos představíme v Indii, která patří k trhům s významnou korporátní a incetivní klientelou,“ dodává.

Produktově se kampaň V4 orientuje na tradiční i nová témata – středoevropská města, kulturu a historii, památky UNESCO, lázeňství, zdravotní turismus, gastronomii, zážitkovou a luxusní dovolenou. Zaměří se především na online propagaci, road-show, eventy, prezentaci na veletrzích, workshopy a školení pro turistické delegáty.

Kampaň se připravuje na úrovni turistických centrál jednotlivých zemí, které přitom spolupracují se sítí zahraničních zastoupení.

-stk-