Mirka Zlatníková jde do vedení Astrosatu

středa, 24. února 2016, 11:31 Lidé, Tisk MediaGuru

Karin Vedrová opouští vedení magazínového vydavatelství Astrosat Media.

Mirka Zlatníková, stávající ředitelka redakcí vydavatelství Astrosat Media, které patří do skupiny Vltava-Labe-Press, se od začátku března ujme řízení firmy. Nahradí tak Karin Vedrovou, která na vlastní žádost odchází. Jednatelem Astrosat Media je pak Michal Klíma, generální ředitel vydavatelství Vltava-Labe-Press.

„Karin Vedrové děkuji za její dlouholetou práci. Pod jejím vedením prošel Astrosat Media rozsáhlými změnami, které vedly k tomu, že je dnes velmi úspěšným vydavatelstvím,“ uvedl Klíma.

Mirka Zlatníková bude mít za úkol další rozvoj značek vydavatelského domu VLP a posílení pozice dvojky na českém trhu (souhrnný zásah Vltava-Labe-Press a Astrosat Media je druhý nejvyšší na tiskovém trhu celkem). V současné době probíhá proces fúze Astrosat Media a VLP, který bude ukončen v příštích měsících.

Zlatníková stojí za konceptem časopisu Marianne, který v roce 2000 uvedlo tehdejší vydavatelství Hachette Filipacchi 2000 (dnes součást Burdy). Marianne vedla také jako šéfredaktorka, v HF 2000 se podílela i na uvedení dalších titulů - Apetit a Marianne Bydlení. Působila i jako šéfredaktorka Elle a ředitelka redakcí HF. Poté pracovala na vývoji nových magazínů deníku MF Dnes. V roce 2012 společně s Patricií Linek Honslovou založila ve vlastním vydavatelství Easy publishing časopis Kondice. Po prodeji Kondice obě přešly do Astrosatu a poté, co Astrosat koupil někdejší Sanomu, do nově vzniklé společnosti Astrosat Media.

Astrosat Media je např. vydavatelem televizních magazínů TV magazín, TV Star, TV mini či TV expres, týdeníků Vlasta, Květy, Překvapení, titulů Story, Glanc, National Geographic, Kondice, Gurmet nebo magazínu Dům a zahrada a dalších. Tituly Astrosatu osloví 2,6 mil. čtenářů na vydání, na magazínovém trhu mají třetí nejsilnější podíl z pohledu čtenářského zásahu.

-mav-