Nova vrátí show Chcete být milionářem?

pondělí, 22. února 2016, 18:31 TV MediaGuru

Na obrazovky televize Nova se po více než deseti letech vrátí soutěž Chcete být milionářem?

Úspěšnou vědomostní show Chcete být milionářem? vrátí do vysílání televize Nova. Televize slibuje, že divákům přinese zcela nové díly. Kdy se ve vysílání objeví, zatím Nova nesdělila, a neuvedla ani podrobnosti, kdo by soutěž moderoval. Od pondělí 22. února spustila casting, ve kterém diváky vyzývá, aby se do soutěže přihlásili.

Na českých obrazovkách se pořad poprvé objevil v roce 2000. Nova soutěžní pořad, moderovaný nejprve Vladimírem Čechem, později Martinem Preissem a také Ondřejem Hejmou, vysílala pět let. O tři roky později ho v drobné úpravě pod názvem Milionář zařadila do podvečerního vysílání TV Prima. Pořad moderoval Roman Šmucler.

Jde tak o druhý ohlášený soutěžní formát, který Nova do vysílání připravuje. V minulém týdnu zahájila casting k pořadu Co na to Češi. Jde o licenční formát společnosti Freemantle, ve kterém se utkají dva pětičlenné týmy, které odhadují reakce Čechů na vybrané otázky.

Pořad Chcete být milionářem?, v originále vysílaný pod názvem Who Wants to Be a Millionaire?, poprvé odvysílala britská televize ITV v roce 1998. Celosvětově se soutěž vysílala ve více než 160 zemích. První díly v České republice viděli diváci TV Nova na podzim roku 2000. Pořad v průměru sledovalo téměř 3 mil. diváků starších 15 let při dnes už málo vídaném podílu 65 %.

-mav-