Škoda nové SUV zřejmě podpoří od podzimu

pátek, 19. února 2016, 06:30 Marketing MediaGuru

V Ženevě ukáže Škoda studii VisionS, nové SUV by mohla marketingově podpořit už na podzim.

Na letošním autosalóně v Ženevě představí česká automobilka Škoda Auto svou studii VisionS, kterou ukáže, jak by mohl vypadat nový designový jazyk připravovaného modelu SUV. K menšímu Yettimu by měl na podzim přibýt větší SUV Kodiaq. Se zahájením sériové výroby by podle informací MediaGuru.cz měla odstartovat i marketingová podpora.

Škoda VisionS pokračuje v designovém stylu značky, pod nímž je podepsán šéfdesignér Jozef Kabaň. Studie odkazuje na český kubismus a umění výroby křišťálového skla. „Linie jsou jasné, precizní a ostré. Na markantně konturovaných plochách vytváří hra světla a stínu silné efekty,“ popisuje automobilka.

Skoda Vision S Geneva 2016 Rear-View

Zelenou barvou Island, v níž bude studie v Ženevě 1. března prezentována, zdůrazňuje ekologický rozměr. Ten je podpořen plug-in-hybridním pohon, v němž spolupracuje spalovací motor s elektromotorem. Vůz akceleruje se systémovým výkonem 165 kW (225 k) z 0 na 100 km/h za 7,4 s a dosahuje maximální rychlosti téměř 200 km/h. Na 100 km jízdy vystačí v normovaném cyklu s 1,9 litry benzinu. V čistě elektrickém režimu ujede až 50 km, s oběma druhy pohonu ujede na jedno tankování/nabití až 1 000 km. Vybaven bude digitálními technologiemi i displeji pro ovládání vozu a obsluhu infotainmentu každým ze šesti cestujících.

Studie VisionS bude v Ženevě hlavním tahákem. Kromě toho bude představena také nová Octavia RS 4x4, Fabia Combi ScoutLine a Octavia G-Tec s převodovkou DSG.

-stk-