Skupina Joj díky novinkám mírně zvedla podíl

neděle, 07. února 2016, 07:30 Slovensko MediaGuru

Lednové uvedení několika programových novinek pomohlo skupině Joj k mírně lepšímu podílu.

Nejúspěšnější novinkou TV Joj byl podle lednových dat elektronického měření sledovanosti seriál Naši. Rádio Expres je podle aktualizovaných výsledků stále nejposlouchanějším slovenským rádiem a televize Markíza připravuje start nových formátů – vedle show Tvoje tvář má známý hlas i nové díly Farmy. Přinášíme další souhrn událostí na slovenském trhu za uplynulý týden.

Lednovým pořadem Joj je seriál Naši

Televizní skupina Joj zaznamenala v letošním lednu souhrnného podílu na sledovanosti v reklamní cílové skupině 12-54 ve výši 28,3 %, což v celodenním vysílání bylo meziročně víc o 1,2 procentního bodu, v hlavním vysílacím čase 26,8 % (+1,3 pb). Oproti loňskému lednu měla svoji pozici vylepšit i menší stanice Wau, uvedla skupina Joj. Nejlepší lednový výsledek zaznamenala hlavní stanice Joj ve čtvrtek 7. ledna. V tento den odvysílala svoji novinku, komediální seriál Naši, který se zároveň stal nejsledovanějším lednovým pořadem stanice, jeho průměrný podíl v lednu pak představoval nadprůměrných 30,5 %. TV Joj uvedla v lednu vedle seriálu Naši i nový seriál Zoo, který vysílá třikrát týdně (lednový průměr 22,7 %), a pořad Nové bydlení Design. Ten zaplňuje nedělní access prime-time.

TOP 10 pořadů Joj Group, leden 2016

Joj_leden

Zdroj: PMT Slovakia, Joj Group, data v ukazateli LIVE + VOSDAL (analýza živého vysílání spojená s odloženou sledovaností přehranou v ten samý den jako živé vysílání)

Rádio Expres nadále jedničkou mezi rádii

Rádio Expres, patřící do portfolia skupiny Bauer Media, zůstává nejposlouchanější rádiovou stanicí na Slovensku. Podle aktuálně zveřejněných dat za období druhého pololetí 2015 představuje rating Rádia Expres v ukazateli poslechovost včera 19 % a podíl na poslechovosti 23 %. Druhým nejposlouchanějším je veřejnoprávní Rádio Slovensko a třetím nejposlouchanějším Fun rádio.

Rating rádiových stanic (%), poslechovost včera

stanice 3+4Q/2015 3+4Q/2014
Rádio Expres 19 20
Rádio Slovensko 17 18
Fun rádio 11 12
Rádio Jemné 8 8
Europa 2 7 7
Rádio Regina 7 7
Rádio_FM 3 3

Zdroj: MML TGI, 3+4Q/2015, Median SK

Podíl rádiových stanic (%), 3+4Q/2015

Podil_radiaZdroj: MML TGI, 3+4Q/2015, Median SK

Markíza už podporuje Tvoji tvář a nasadí Farmu

Televize Markíza už začala podporovat novou reality show Your Face Sounds Familiar, kterou na jaře umístí do vysílání pod názvem Tvoja tvár znie povedeme. Poutá na ni několika teasery, ve kterých slibuje „příjezd pěveckých hvězd na Slovensko“. Podstatou reality show je imitace úspěšných pěveckých hvězd, o kterou se snaží publiku známí protagonisté. Kdo jimi konkrétně budou na Markíze, televize teprve oznámí. Avizuje ale, že pořad se ve vysílání objeví „už brzy“, což by znamenalo, že se tak stane v březnu.

Markíza zároveň oznámila, že na obrazovky umístí novou řadu reality show Farma. Podle programových plánů televize by se tak mělo stát v posledním únorovém týdnu, konkrétně v pátek 26. února od 21:50 poté, kdy odvysílá další díl seriálu Bouřlivé víno. Půjde o sedmou řadu reality show, ve které se mají opět objevit Kveta Horváthová a Martin Bagár.

Z pořadu Farma, zdroj: TV Markíza
Z pořadu Farma, zdroj: TV Markíza

Pánský magazín EXclusive vychází v novém

Pánský lifestylový magazín „pro náročné muže“ EXclusive vychází od února v nové grafické podobě a s novým obsahem. Časopis vychází na Slovensku pátým rokem, míří na muže ve věku nad 30 let. Věnuje se tématům, u nichž předpokládá, že muže oslovují – auta, luxus, zajímavosti ze světa vědy, cestování, sportu či módy. Upravené číslo vyšlo v rozsahu 108 stran a v tištěném nákladu 5,5 tis. kusů, prodejní cena představuje 2,90 eur (cca 80 Kč). Vydavatelem je Exclusive Plus Media.

Exclusive

RTVS zařazuje výroční logo

Veřejnoprávní Rozhlas a televize Slovenska (RTVS) připomíná kulaté výročí svého rozhlasového a televizního vysílání. V srpnu oslaví 90. výročí rozhlasové vysílání a v listopadu 60. výročí televizní vysílání. RTVS připravila i výroční logo, které se objevuje ve vysílání. Zároveň spouští projekt Rádia Pyramida, které odvysílá pořady z archivu slovenského rádia.

logo rtvs

-mav-