Promax BDA: Zlato pro Novu a Českou televizi

středa, 16. března 2016, 18:56 TV MediaGuru

Celkem dvě zlatá ocenění v mezinárodní soutěži Promax BDA Europe Awards získala česká tvorba.

Dvě zlatá ocenění si z mezinárodní soutěže Promax BDA Europe Awards, která oceňuje nejlepší počiny v oblasti televizní reklamy, grafiky a vizuální prezentace, odvážejí zástupci dvou českých televizních skupin. V kategorii Promotional Interactive Application bodovala Česká televize s aplikací Můj domov. V kategorii Set Design v sekci nejlepších scénografických projektů si zlato odváží skupina Nova za scénu pěvecké show SuperStar. Nova přitom získala ještě jednu nominaci v kategorii General Brand Design za redesign sportovních kanálů Nova Sport 1 a Nova Sport 2

„Dostali jsme se do povědomí na mezinárodní scéně a řada kolegů z amerických, britských, německých i francouzských televizí nám letos na Promaxu projevila uznání. Jsem za to moc rád, protože spolupráce se skvělým architektem Jaroslavem Holotou a kreativním producentem a režisérem Peterem Majeským probíhá na Nově už řadu let a tento úspěch je skvělým oceněním naší dlouholeté spolupráce,“ říká k vítězství Alan Záruba, kreativní ředitel skupiny Nova.

Set design pro SuperStar je společným projektem TV Nova a TV Markíza. Na výrobu scény o rozměrech 32x16 metrů, jejíž instalace trvala 50 lidem celý měsíc, bylo použito 30 tun dřeva, 50 tun železa a 40 km kabelů. Osvětlení zajišťovalo 400 světel a otočná světelná konstrukce, tzv. Parasol Systems Star. Celé scéně vévodila 40 metrů široká a 10 metrů vysoká LED stěna. V průběhu přenosů byla také použita řada pyrotechnických efektů – ohňů, ohnivých fontán nebo plazivého dýmu.

Česká televize byla zlatem oceněna za aplikaci Můj domov, která uživatelům umožňovala jednoduše vytvářet identy se záběry jejich domova. Ty nejlepší byly použity do televizního vysílání.

Aplikace Můj domov
Aplikace Můj domov

Vyhlášení vítězů soutěže Promax BDE Europe Awards proběhlo v úterý 15. března  v Barceloně.

-stk-