Televize upravují vysílání v reakci na atentáty v Bruselu

úterý, 22. března 2016, 13:47 TV MediaGuru

Mimořádné zpravodajské relace zařazují největší tuzemské televize v reakci na bruselské atentáty.

Tuzemské televizní stanice reagují na teroristické atentáty v Bruselu úpravou vysílání a zařazováním relací, které se věnují situaci v hlavním městě Evropské unie. Česká televize, která dění v Bruselu sleduje nepřetržitě na svém zpravodajském kanále ČT24, dnes ruší pořady 90′ ČT24 a Horizont ČT24 a místo nich zařadí dvouhodinový speciál s názvem Speciál ČT24 – Výbuchy v Bruselu. Speciál bude moderovat Michal Kubal, ČT24 jej bude vysílat od 20:00.

Na mimořádnou situaci reagují i komerční televize. TV Nova do svého programu zařazuje několik mimořádných relací. Tragédii byl věnován blok v ranní Snídani s Novou. Nova pracuje s informacemi z místa dění od spolupracovníků v Bruselu a od štábů sesterských televizí skupiny CME. Na místo tragédie se již vypravily i štáby TV Nova. Do odpoledního programového bloku má být zařazeno několik mimořádných zpravodajských vstupů. Velký prostor má být bruselským útokům věnován v hlavní zpravodajské relaci v 19.30. "Podle vývoje situace je TV Nova připravena zařadit i mimořádné vstupy v pozdějších hodinách," uvedla za TV Nova Alžběta Cimová.

Mimořádné relace připravuje také televize Prima. Do vysílání je zařadí od 13:00 a poté od 15:00. Také Prima věnuje stěžejní část své hlavní zpravodajské relace Zprávy FTV Prima situaci v Bruselu.

Své služby upravuje i společnost Vodafone, která všem svým zákazníkům, pobývajícím v Bruselu, pomůže s náklady na volání. Zákazníkům s tarify sníží roamingovou útratu na příštím vyúčtování až o 300 korun, zákazníkům s předplacenou kartou navýší do dnešních 14 hodin automaticky kredit o 200 korun, uvedla firma.

-mav-